Füstölt és friss ízek egyesülnek ebben a tacóban, ami vegetáriánusoknak is tökéletes.
Édesburgonyás taco
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 1 db avokádó
- 1 marék friss koriander zöldje
- 5 db paradicsom
- 1 cső kukorica
- 3 szál újhagyma
- 1 db lime
- 3 kk bbq fűszerkeverék
- 8 db kukorica tortilla
- 1 kk méz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő 180°C-ra.
- Az édesburgonyákat egyesével csomagoljuk alufóliába és tegyük fel puhulni. Mérettől függően 30-45 perc is kellhet nekik.
- Közben a kukoricát is pirítsuk meg a grillen.
- Amikor szépen megpirult a kukorica, vágjuk le a csőről a szemeket és tegyük egy nagyobb tálba.
- Adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot és a vékonyra karikázott hagymát.
- A zöldségeket ízesítsük egy kevés lime lével, mézzel, sóval, borssal és a koriander zölddel. (Ha csípősen szereted a salsát, jöhet bele egy kis jalapeno is.)
- Amikor a krumpli megpuhult, óvatosan nyissuk ki a fóliákat és szórjuk meg a bbq fűszerkeverékkel alaposan.
- Ezután visszazárás nélkül süssük újabb 25-30 percig.
- Amikor már majdnem kész a burgonya, pirítsuk le a tortillákat.
- Kanalazzunk az édesburgonyából a tortillára, arra jöhet a salsa, pár avokádó szelet és egy kevés koriander zöld díszítésnek.