Színes, vitamindús és antioxidánsban gazdag cékla igazi téli csemege. A savanyított változat mellett azonban érdemes más formában is készíteni. Például grillezve, feta sajttal megbolondítva.
Grillezett céklasaláta
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 4 db cékla
- 1 ek olívaolaj
- 2 kk olasz fűszerkeverék
- 1 kk só
- fél kk őrölt bors
- 100 g feta sajt
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A céklákat hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. (Lehetőleg kesztyűben dolgozzunk, mert a céklalé erősen fog.)
- A céklákat tegyük egy tálba, öntsük rá az olívaolajat, szórjuk meg a fűszerrel, a sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze az egészet.
- Egy zöldségkorsárban vagy alufóliából készített kis batyuban tegyük fel a grillre. Egy alufóliával zárjuk le a zöldségeket, de üssünk pár lyukat a felső rétegre, hogy a gőz távozhasson.
- Süssük legalább 35-45 percig mérettől függően.
- Amikor megpuhult a cékla, szedjük tálkába és morzsoljuk rá a feta sajtot.
- Tálaláskor még egy kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk.