Színes, vitamindús és antioxidánsban gazdag cékla igazi téli csemege. A savanyított változat mellett azonban érdemes más formában is készíteni. Például grillezve, feta sajttal megbolondítva.

Grillezett céklasaláta

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: 2

Grillezett céklasaláta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 4 db cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 kk olasz fűszerkeverék
  • 1 kk só
  • fél kk őrölt bors
  • 100 g feta sajt

Elkészítés:

  1. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  2. A céklákat hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. (Lehetőleg kesztyűben dolgozzunk, mert a céklalé erősen fog.)
  3. A céklákat tegyük egy tálba, öntsük rá az olívaolajat, szórjuk meg a fűszerrel, a sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze az egészet.
  4. Egy zöldségkorsárban vagy alufóliából készített kis batyuban tegyük fel a grillre. Egy alufóliával zárjuk le a zöldségeket, de üssünk pár lyukat a felső rétegre, hogy a gőz távozhasson.
  5. Süssük legalább 35-45 percig mérettől függően.
  6. Amikor megpuhult a cékla, szedjük tálkába és morzsoljuk rá a feta sajtot.
  7. Tálaláskor még egy kevés olívaolajjal is meglocsolhatjuk.