Grillezett Cobb saláta gazdagon, amivel bárki jól lakik. Látványos, friss és nagyon ízletes. Egyszóval egy kitűnő saláta ebédre vagy vacsorára!
Grillezett Cobb saláta garnélával
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 250 g garnéla
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk citromlé
- fél kk só
- negyed kk fehér bors
- 1 dl sajtos salátaöntet
- 4 marék vegyes saláta mix
- 1 db avokádó
- 4 szelet bacon
- 2 db tojás
- 1 db paradicsom
- 1 db lilahagyma
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A tojás főzzük keményre, majd pucolás után tegyük félre.
- A bacont süssük meg 3-5 perc alatt a grillen, amíg ropogós nem lesz.
- A megpucolt, vénátlanított garnélát keverjük össze az olajjal és a citromlével, majd fűszerezzük a sóval, borssal.
- A garnélát tegyük fel a meleg grillre és 4-6 perc alatt süssük meg mindkét oldalát. Amikor rózsaszínre vált a hús, vehetjük is le a grillről.
- Állítsuk össze a salátát. A saláta mixhez aprítsuk hozzá a főtt tojást, az avokádót, a paradicsomot és a hagymát.
- A bacont vágjuk apróbb darabokra és adjuk a salátához a garnélával együtt.
- Végül locsoljuk meg a salátát az öntettel.