Egészséges, vitaminokban gazdag és nagyon finom köret vagy előétel édesburgonyából és avokádóból!

Grillezett édesburgonya avokádós mártogatóssal

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 2

Grillezett édesburgonya avokádós mártogatóssal

írta: Broil King Magyarország

Hozzávalók:

  • 3 db édesburgonya
  • 122 ml olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk erős pirospaprika
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek pirospaprika
  • fél kk oreganó
  • 1 csipet cukor
  • 2 kk só
  • 80 ml víz
  • 3 ek citromlé
  • 120 ml majonéz
  • fél db avokádó
  • 1 ek worchestershire szósz
  • fél marék friss koriander zöldje
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. A grillt és az oldalégőjét melegítsük elő közepes/alacsony hőfokra.
  2. Egy magas falú edényben hevítsünk fel egy evőkanál olajat az oldalégőn.
  3. Ezen pirítsunk meg két gerezd, apróra vágott fokhagymát.
  4. Amikor már finom illata van a fokhagymának, jöhet bele az ecet, a csipet cukor, 1 kiskanál só, a kétféle paprika, az oregánó és a víz.
  5. Keverjük össze és kis lángos főzzük 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
  6. Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk hasábokra.
  7. A hasábokat kenjük le a korábban elkészített páccal, majd tegyük fel a grillre sülni 45 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
  8. A füstös ízekért, használhatunk füstölődobozt.
  9. Amíg sül a krumpli, készítsük el az avokádós mártogatóst. Ehhez az olajat keverjük el a citromlével, az aprított fokhagymával, a majonézzel, a Worchestershire szósszal, egy kevés sóval.
  10. Adjuk hozzá az avokádót és dolgozzuk össze alaposan a mártogatóst.
  11. A végén jöhet rá a koriander zöldje és egy kis bors!