Egészséges, vitaminokban gazdag és nagyon finom köret vagy előétel édesburgonyából és avokádóból!
Grillezett édesburgonya avokádós mártogatóssal
írta: Broil King Magyarország
Hozzávalók:
- 3 db édesburgonya
- 122 ml olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk erős pirospaprika
- 1 ek almaecet
- 3 ek pirospaprika
- fél kk oreganó
- 1 csipet cukor
- 2 kk só
- 80 ml víz
- 3 ek citromlé
- 120 ml majonéz
- fél db avokádó
- 1 ek worchestershire szósz
- fél marék friss koriander zöldje
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- A grillt és az oldalégőjét melegítsük elő közepes/alacsony hőfokra.
- Egy magas falú edényben hevítsünk fel egy evőkanál olajat az oldalégőn.
- Ezen pirítsunk meg két gerezd, apróra vágott fokhagymát.
- Amikor már finom illata van a fokhagymának, jöhet bele az ecet, a csipet cukor, 1 kiskanál só, a kétféle paprika, az oregánó és a víz.
- Keverjük össze és kis lángos főzzük 10 percig, hogy összeérjenek az ízek.
- Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk hasábokra.
- A hasábokat kenjük le a korábban elkészített páccal, majd tegyük fel a grillre sülni 45 percre. Időnként forgassuk meg őket, hogy egyenletesen süljenek.
- A füstös ízekért, használhatunk füstölődobozt.
- Amíg sül a krumpli, készítsük el az avokádós mártogatóst. Ehhez az olajat keverjük el a citromlével, az aprított fokhagymával, a majonézzel, a Worchestershire szósszal, egy kevés sóval.
- Adjuk hozzá az avokádót és dolgozzuk össze alaposan a mártogatóst.
- A végén jöhet rá a koriander zöldje és egy kis bors!