Melegen ízletes köret, hidegen pedig kiváló saláta alap a grillezett édeskömény. Ha még nem ismeri ezt az alapanyagot, próbálja ki ezt a receptet, és megszereti ezt a különlegességet.
Grillezett édeskömény
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 2 db édeskömény
- 2 ek olívaolaj
- 1 db citrom leve és héja
- 1 kk fekete bors
- 2 g só
- 1 ek friss bazsalikom
- 1 ek friss petrezselyem
- fél kk kakukkfű
- 2 ek parmezán sajt
Elkészítés:
- Melegítsük elé a grillt magas hőfokra.
- Készítsük elő az édesköményt a grillezéshez: egy nagyon vékony csíkot vágjunk le krumplihámozóval a gumó aljáról, hogy a kemény részt eltávolítsuk, de még ne essen szét a gumó. A zöld szárakat ugyancsak vágjuk vissza, majd négy felé szelve olajozzuk le a darabokat.
- Sózzuk, borsozzuk az édesköményt.
- Grillen 5 perc alatt pirítsuk meg a zölséget, majd egy fordítás után újabb 5 percig sülhet az édeskömény.
- Tánnyérra szedve tálaljuk egy kis citrusos mártással. Ehhez 1 evőkanál olajat a friss fűszerekkel, egy fél kiskanál borssal, a köménnyel és a citrom levével és héjával keverjük össze.
- Locsoljuk le a mártással az édesköményeket és szórjuk meg parmezán sajttal.