Nem szokványos páros a répa és az avokádó, de egy ízletes, színes és egészséges köretet adnak, nem csak grill húsokhoz!
Grillezett répa avokádóval
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 600 g répa
- 2 db avokádó
- 3 ek citromlé
- 1 kk kömény
- 2 kk méz
- 124 ml olívaolaj
- 2,5 cm gyömbér
- 1 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- A köményt keverjük el egy kisebb tálkában a citromlével és a mézzel.
- Lassan öntsük hozzá az olívaolajat is, 2 evőkanál kivételével.
- (Ha szeretjük az erőset, akkor jöhet bele 1 kk erős paprika.)
- Adjuk az öntethet a reszelt gyömbért és ízesítsük egy kevés sóval. Majd hagyjuk állni az egészet, hogy a gyömbér (és az erős paprika) aromája átjárhassa az öntetet.
- A répákat pucoljuk meg és a maradék két erőkanál olajjal kenjük le. Jöhet rá egy kevés só, és mehet is a grillre.
- 15 perc alatt grillezzük meg a répát, majd még melegen öntsük le a korábban elkészített öntettel.
- A friss avokádót várjuk szeletekre és a répával felváltva tálaljuk. Öntsük rájuk még a maradék öntetből és igény szerint sózzuk, borsozzuk.