Nem szokványos páros a répa és az avokádó, de egy ízletes, színes és egészséges köretet adnak, nem  csak grill húsokhoz!

Grillezett répa avokádóval

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Grillezett répa avokádóval

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 600 g répa
  • 2 db avokádó
  • 3 ek citromlé
  • 1 kk kömény
  • 2 kk méz
  • 124 ml olívaolaj
  • 2,5 cm gyömbér
  • 1 kk só
  • fél kk bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. A köményt keverjük el egy kisebb tálkában a citromlével és a mézzel.
  3. Lassan öntsük hozzá az olívaolajat is, 2 evőkanál kivételével.
  4. (Ha szeretjük az erőset, akkor jöhet bele 1 kk erős paprika.)
  5. Adjuk az öntethet a reszelt gyömbért és ízesítsük egy kevés sóval. Majd hagyjuk állni az egészet, hogy a gyömbér (és az erős paprika) aromája átjárhassa az öntetet.
  6. A répákat pucoljuk meg és a maradék két erőkanál olajjal kenjük le. Jöhet rá egy kevés só, és mehet is a grillre.
  7. 15 perc alatt grillezzük meg a répát, majd még melegen öntsük le a korábban elkészített öntettel.
  8. A friss avokádót várjuk szeletekre és a répával felváltva tálaljuk. Öntsük rájuk még a maradék öntetből és igény szerint sózzuk, borsozzuk.