A tavaszias ízeket hozhatja el a konyhájába ezzel a zöldséges tésztával, ami a grillen különleges aromákat kap.

Grillezett zöldséges tészta

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Grillezett zöldséges tészta

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db articsóka
  • 1 db vörös cikória
  • fél kk só
  • negyed kk bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 125 g koktélaparadicsom
  • 90 g kecskesajt
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 4 főre csavart tészta

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
  2. A zöldségeket vágjuk egyforma méretű, kisebb darabokra.
  3. Sózzuk (a só 3/4-ével) és borsozzuk őket, majd az apróra vágott fokhagymát is keverjük a zöldségek közé (a paradicsom nélkül).
  4. Végül egy kevés olajjal is dolgozzuk össze.
  5. Az így kapott zöldségkeveréket terítsük le egy rétegben egy grill lapra vagy serpenyőre, és süssük puhulásig 8 perc alatt. Párszor forgassuk meg a zöldségeket.
  6. A zöldségeket ezután vegyük le a grillről hűlni.
  7. A kifőtt tésztát helyezzük egy nagyobb tálba, majd megszórjuk a maradék sóval, belekeverjük a grillezett zöldségeket és a ketté vágott koktél paradicsomokat. Innentől már nagyon óvatosan dolgozunk, hogy ne törjenek a zöldségek. Még egyszer, utoljára forgassuk össze a tésztát, hogy mindenhova jusson zöldség.
  8. Végül szórjuk meg a morzsolt sajttal és az apróra vágott bazsalikommal.