Ha már unod a sonkát, akkor tartsd egy kis szünetet a húsevésben, és próbáld ki ezt az ázsiai ízek ihlette padlizsános receptet.
Lime-os padlizsán szezámmaggal
írta: Peitli Csilla
Hozzávalók:
- 1 db padlizsán
- 3 ek lime lé
- 1 ek szezám olaj
- 1 kk szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kk gyömbér
- 2 ll méz
- fél kk só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szezámmag
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a lime lét, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a sót és a borsot. (A só mennyisége változhat a szójaszósz sósságának függvényében.)
- A padlizsánt mossuk meg, törüljük szárazra és szeleteljük fel hosszában, körülbelül 1 cm vastag darabokra.
- A korábban elkészített páccal kenjük le a padlizsántok mindkét oldalát és mehetnek is fel a grillre.
- Oldalanként 4-6 perc alatt süssük készre.
- Közben a megmaradt pácléhez adjuk hozzá a mézet (és ha szeretnénk bele egy kis csípőset, akkor Erős Pistát is) és a grillről levett padlizsánokat locsoljuk meg ezzel a megújított páccal.
- Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
- Főtt rizzsel tálaljuk.