Ha már unod a sonkát, akkor tartsd egy kis szünetet a húsevésben, és próbáld ki ezt az ázsiai ízek ihlette padlizsános receptet.

Lime-os padlizsán szezámmaggal

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: 2

Lime-os padlizsán szezámmaggal

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 3 ek lime lé
  • 1 ek szezám olaj
  • 1 kk szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél kk gyömbér
  • 2 ll méz
  • fél kk só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szezámmag

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
  2. Egy kisebb tálkában keverjük össze az olajat, a lime lét, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a szójaszószt, a sót és a borsot. (A só mennyisége változhat a szójaszósz sósságának függvényében.)
  3. A padlizsánt mossuk meg, törüljük szárazra és szeleteljük fel hosszában, körülbelül 1 cm vastag darabokra.
  4. A korábban elkészített páccal kenjük le a padlizsántok mindkét oldalát és mehetnek is fel a grillre.
  5. Oldalanként 4-6 perc alatt süssük készre.
  6. Közben a megmaradt pácléhez adjuk hozzá a mézet (és ha szeretnénk bele egy kis csípőset, akkor Erős Pistát is) és a grillről levett padlizsánokat locsoljuk meg ezzel a megújított páccal.
  7. Végül szórjuk meg a pirított szezámmaggal.
  8. Főtt rizzsel tálaljuk.