3 dolog, amivel lerövidítheted a téli grillezést

A téli grillezés el tud húzódni. Ilyenkor lassabban melegszik fel a grill, hosszabb ideig tart az előkészület és a hideg miatt, egyébként is hosszabbnak érezzük a kint töltött időt. Adunk három tippet, amivel lerövidítheted a mínuszokban való sütögetés idejét!


A téli grillezésnek megvan a maga hangulata. Ez a kültéri program kifejezetten üdítő tud lenni a hosszú bezártság alatt, ezért mi mindenkit arra biztatunk, hogy élvezze ki az egész éves grillszezont. Az azonban igaz, hogy a hideg, esős téli napokon nem kell többet kint lenni a grill mellett, mint feltétlenül szükséges. Mivel könnyítheted meg a saját dolgod?

Védőhuzat

A grillek védőhuzatai segítenek megóvni a grillt az esőtől, hótól, párától és a grillekbe előszeretettel beköltöző állatoktól. Télen pedig különösen nagy segítség, hogy egy tiszta, hótól, esőtől és állatoktól mentes grillt csomagolhatsz ki pillanatok alatt és nem kell a grill takarításával kezdeni a grillezést!

Tisztítószerek

Ha a grillt tisztán, sütésre készen pakolod el, akkor pont ilyen állapotban tudod majd elővenni. A forró grill tisztítása - a rácsok kivételével - nem egyszerű, biztonságosabb, ha kivárjuk amíg lehűl a szerkezet. Ha ezt nem szereted a grillezés végén elvégezni, akkor érdemes a téli grillezésre való felkészülés során egy melegebb napon elvégezni a teljes tisztítást, hogy a tényleges grillezés napján már csak a begyújtás maradjon.

Benti előkészület

A téli grillezéshez érdemes olyan ételeket keresni, amelyek gyorsan és különösebb felügyelet nélkül is jól sülnek. Az előkészületeket végzed el egy benti, fűtött helyen és csak a sütésre kész ételeket vidd a grillhez. Így rengeteg időt spórolsz meg, amit egyébként a hidegben tölthetnél, elgémberedett ujjakkal. Hogy az étel se hűljön ki, amíg beviszed, használj tetőt vagy fedeles edényeket!

Ezeket betartva megőrizheted a téli grillezés örömét úgy, hogy közben nem kell túl sokat fagyoskodnod a hidegben!