3 kötelező lépés egy sikeres grill parti előtt

A szakács számára is élvezhető grillparti már jóval a vendégek érkezése előtt megkezdődik. Az előkészületekben rejlik a siker kulcsa, mi az a 3 lépés, amit nem szabad kihagyni?


1. Előkészület/lista

Legyen minden élelmiszer sütésre készen. Feldarabolva, bepácolva, hűtve, ahonnan már szinte azonnal mehet a rácsokra sülni vagy asztalra tálalni. Ezek az előkészületi munkák - főleg, ha sok embert vársz - időigényesek és odafigyelést igényelnek. Ha a vendégek érkezése után állnál neki, elvonná a figyelmet a társaságról.

2. Szervezettség, szervezettség, szervezettség

Mindent, amire szükség lesz vagy lehet, készíts a grill és kezed közelébe. Ne sütés közben kelljen majd rohangálni, mert az megakasztja a sütés folyamatát és könnyen kizökkent a kellemes hangulatból. A vendégek se örülnek majd, ha egy elfelejtett fogó miatt a mondat közben otthagyod őket.

3. Begyújtás

A vendégek érkezését nehéz kiszámítani, de a begyújtással mégsem érdemes megvárni őket. A faszenes grillek begyújtása és a felfűtés is időt vesz igénybe, amit 30 perc alatt általában nem lehet megúszni. Még akkor is kell bőven időt hagyni erre, ha a hatékony Looft Lighter elektromos gyújtóra szavazol. Inkább ínycsiklandó illatokkal és ne a sietős begyújtás miatti bosszankodással várd vendégeket. Így azonnal sülhetnek is majd a finom falatok.