Biztonsági tippek teraszmelegítőhöz.

A teraszmelegítők bearanyozzák a tavaszi, őszi és a szokásosnál hidegebb nyári estéket. Hangulatos fényük gyönyörködtet, melegük beburkol és a tűz táncoló látványa is örömteli plusz a sötét éjszakában. A nyílt láng miatt azonban a biztonságra is fokozottan ügyelni kell!


1. Használati útmutató

A teraszmelegítők biztonságos és balesetmentes használatához az út a használati útmutatón és annak betartásán keresztül vezet. A leggyakrabban nyílt lánggal és a gázpalackkal dolgozó készülékek előírásait komolyan kell venni, és betartani az elhelyezésre szolgáló instrukciókat. Csak félig nyitott helyen üzemeltessük, éghető anyagoktól távol.

2. Egyenes felület

A gázzal működő teraszmelegítőket zárt helyen használni tilos, de kertekben és félig zárt teraszokon tökéletes lesz. Amennyiben a felállítás helye egyenes. Burkolás nélküli kertrészeken vagy kavicsos felületen nem érdemes teraszmelegítőt üzemeltetni. Egyrészt az elhaladó emberek könnyen feldönthetik, ami akár személyi sérüléshez is vezethet. Másrészt, ha senki sincs a közelben, egy erősebb szélroham akkor is kibillentheti a nem stabilan álló gépet, amiben az esés komoly kárt okozhat.

3. Mindent a szemnek

Az Italkero látványos melegítői egy biztonsági üveg mögé száműzték a lángoszlopot, amit rácsok is védenek. A dupla védelem egyben figyelmeztetés is, a láng közelébe ne nyúlkáljon senki. Legjobb a melegítőt csak az arra kijelölt helyen megfogni beüzemelés után, hogy az égésveszélyt messzire kerülje. Ilyen például a melegítő köré építhető hőálló tálca, ami pakolásra, italok tárolására alkalmas.