4 tipp a szaftos grillezett csirkéhez

A csirke hálás alapanyag a grillezéshez minden évszakban. Ízei jól variálhatóak a különféle fűszerekkel, gyorsan elkészül és laktató, de a mell könnyen ki is szárad.4 tipp, hogyan előzheti ezt meg.


A csirke előkészítése

A pácolás segít, hogy a csirke jobban megőrizze szaftosságát. Hogy a  páclé minél inkább beivódjon a húsba,  szúrjon pár lyukat a mellbe, hogy mindenhova eljussanak az ízek.

Zárt pácolás

A pácolás zárt zacskóban pácolja a csirkemellet, hogy az ízek és aromák minél inkább átjárják a húst. A zacskót csak a sütés előtti utolsó pillanatokban nyissa ki, hagyj pihenjen minél tovább a hús.

Az idő = íz

A pácolási idővel nem érdemes spórolni. Minél tovább pihen a csirke a pácban annál finomabb lesz és annál nehezebben szárad majd ki. A két órától akár 2 napig terjedő pácolás is belefér.

Fóliás sütés

A nyílt lángnál sokkal kíméletesebb a húshoz a zacskóban vagy fóliában való sütés. Mivel a hús ilyenkor nem érintkezik közvetlenül a tűzzel, és a zárt tér segít bent tartani a nedvességet és az ízeket, sokkal szaftosabb lesz a végeredmény.