Arat a MEATER, vagyis a grill és bbq világ húshőmérője

A Meater az idei év egyik legkeresettebb vezeték nélküli maghőmérője. Utána jártunk, hogy miért is ilyen népszerű a Bluetooth kapcsolattal és wifivel rendelkező vezeték-nélküli húshőmérő, és mi a titka a sikerének. A cikkben azt is megnézhetitek, hogy hogyan mutatja be a MEATER-t maga a feltaláló.


A grillezés titka a megfelelő maghőmérséklet elérése. Ha némileg tudományosan közelítjük meg a steaksütést, vagy egy lassú sütésű marhaszegy elkészítését, esetleg egy bbq oldalas mesteri kivitelezését egy dologban biztosak lehetünk: semmi sem árulkodik jobban az ételünk állapotáról, mint a megfelelő belső hőmérséklet, vagyis a maghő. A maghőmérséklet mérésére nincs jobb eszköz, mint egy ideális maghőmérő. A Meater plus a világ egyik leghatékonyabb vezeték nélküli elektromos hús-hőmérője. A világpiac telis tele van hőmérőkkel, de a Meater valami egészen különlegeset alkotott. 

  • Minden étel sajátos maghőmérséklet elérése mellet mondható késznek. Szinte biztosak lehetünk abban, hogy ha az adott maghőmérsékletet elérjük, akkor akár kóstolás nélkül is meg tudjuk mondani, hogy hogyan sikerült az aznapi grillezésünk. Van néhány példánk a tökéletes maghőmérsékletre: 

 

 

 

 

 

  • Marhasült: Rare (enyhén sütve) maghőmérséklet: 52-54 C
  • Marhasült: Medium rare (közepesen sütve) maghőmérséklet: 60-65 C
  • Marhasült: Well done (átsütve) maghőmérséklet: 70-75 C
  • Sertéssült: maghőmérséklet: 70-85 C
  • Báránysült: halvány rózsaszín maghőmérséklet: 70-85 C
  • Báránysült átsütve maghőmérséklet: 80-85 C
  • Liba, kacsa, csirke: maghőmérséklet: 85-90 C
  • Hal: maghőmérséklet: 60-70 C

Ezek az ételek csak egyszerű példák arra, hogy mennyire tudományosan is meg lehet közelíteni a grillezést. A Meater azt teszi lehetővé, hogy a vezeték nélküli maghőmérő adatokat adjon át a mobil telefonunknak, ahol sütés közben egy applikáció segítségével nemcsak a hőmérsékletet láthatjuk világosan, hanem következtethetünk a hátra lévő sütési időre is. 

A MEATER egy igazi csoda, amely nagyon megkönnyíti a felhasználói életét, és szinte elhibázhatatlanná teszi a grillezést. A Meater gyártójának és egyik feltalálójának és fejlesztőjének a saját videóját itt találjátok:

Ha szívesen használnád a Meater-t a sütéseid megkönnyítésére, akkor keresd fel a Grillpláza ide vonatkozó oldalát és dobj a kosárba egyet!