Autentikus pizza bárhol és bármikor az Alfa Fornival

Pizzát készíthetsz a sütőben, sőt a grillen is, de az autentikus ízélményhez a legjobb, ha kemencében sütöd a vékony tésztát. Az Alfa Forni egy gyorsan felállítható és azonnal bevethető kemence, ami a tökéletes pizzát süt 2 perc alatt! És akár a nyaralóba is könnyedén magaddal viheted!


Az Alfa Forni családba többféle méretű és tüzelésű kemence tartozik, de mindegyikre igaz, hogy rendkívül gyorsan felfűt, az 500 fokot is elérheti a belső hője és 2 perc alatt süti a ropogós szélű és pirosló sajtos pizzákat. Az olaszok népszerű találmánya nem épített kemence, ezért bárhol felállítható, egy perc alatt összeszerelhető, és nem foglal nagy helyet a kertben vagy teraszon.

Az Alfa Forni Moderno egy hordozható méretű erőmű, ami már az egészen kis teraszokon is elfér. Az okos kialakítású kemencék között találsz fával és gázzal fűthető változatot is, amelyeknek nemcsak hatékonyságuk legendás, de az egyszerű kezelhetőségük is.

Az épített kemencéktől eltérően ezek a kompakt szerkezetek méretükben és összeszerelésükben sokkal inkább a gázgrilleket idézik. Nemcsak hatékonyságuk és gyors felfűtésüknek köszönhetően, hanem azért is mert mozgathatóak. A kisebb típusok mindössze 35 kg-ot nyomnak, ezért a kerten belüli áthelyezése vagy nyaralóba való szállítása is egyszerűen megoldható. Mérete miatt ezek ideálisak kisebb kertekbe és teraszokra, könnyű őket nyáron fedett helyre tenni, ahol nem éget a nap sütés közben, és az áthelyezés után azonnal indulhat is a pizzaparti. Mivel rekord gyorsan, tényleg percek alatt elkészíti a pizzát, ezért nem kell aggódnod a kapacitása miatt. Mert bár a Moderno egyszerre egy nagy pizza sütésére alkalmas csak, az gyorsabban elkészül majd, minthogy felteszed a feltéteket a másodikra.

Gyerekzsúrok, kerti partik levezénylésében hatalmas segítség, hogy 2 percenként ontja a finom pizzákat, és hogy nem foglal nagy helyet a kertben, így szabadon lehet tőle rohangálni. Az már tényleg csak külön plusz, hogy még a takarítása is rendkívül gyors és egyszerű. Használat után elég kívülről letörölni, a hamut vagy az ételmaradékot kikaparni és kisöpörni. A levehető ajtó feltétele pedig megakadályozza a kisállatok, rovarok befészkelését.

Persze nem csak pizza készülhet a kemencében (bár abban kifejezetten hatékony), hanem húsok, egytálételek és desszertek is ugyanolyan tökéletesek lesznek, mint ha sütőben készülnének.  Tudása és hőtartása is vetekszik az épített kemencéékkel, ezért érdemes kísérletezni és kitapasztalni, hogy mennyi minden készülhet benne, akár egyetlen felfűtéssel is. 

Az Alfa Forni Moderno ügyes kis szerkezete segít, hogy nyáron ne a lakást fűtsd a sütéssel, hanem legyen egy kicsi, de hatékony nyári konyhád. Vagy nagy! Az kemencéből ugyanis létezik 2 pizzát és 4 pizzát is egyszerre befogadó méret, ami már jelentős mennyiségű ételt jelent. Próbáld ki és meglátod milyen sok örömet hoz majd a család életébe az olaszok mobil kemencéje.