Az őszi grillszezon hamarosan elkezdődik

„Itt van az ősz, itt van újra…” Bár az időjárás még kegyes hozzánk, hamarosan beköszöntenek a hűvösebb, őszies időjárású napok. Sokan örülnek ennek, hiszen nyáron csak az árnyékos helyeken érezték jól magukat, ősszel viszont a 15-20 fokos hőmérséklet az igazán alkalmas arra, hogy egy egész napot a szabadban töltsünk.

Nyáron a kánikulai meleg megviseli a szervezetünket, ezért inkább könnyed ételeket fogyasztunk. Ősszel érkezik el tehát az igazi kerti eszem-iszom időszaka, a szüret, és a finomabbnál finomabb grillételek elkészítésének ideje. Ilyenkor jól esik a forró malacsült, amely nyáron még megterhelte volna gyomrunkat. A desszertbor mellé kiválóan illik a dióval töltött sült alma, vagy a karamellás grillezett körte.


A hűvös őszi hétvégéken szívesebben vágnak bele a hobbi séfek az időigényesebb BBQ étek készítésébe, és az sem jelent gondot, hogy a finom marhaszegyre várva a grillsütő mellett melegíti a szakács, vagy szakácsnő a kezeit.

Hogy gázos, vagy faszenes esetleg pellet grillen készítsük-e el az őszi finomságokat, az csupán ízlés kérdése.

A szabad tűzön sütés ideje is most érkezett el, kertünkben hamisítatlan tábori hangulatot varázsolhatunk egy OFYR grillel.

Az őszi grillszezon kezdetét a Grillpláza, az ország talán legnagyobb grilláruháza idén is különleges grillakciókkal ünnepli meg.  Szerezd be kedvezményes áron az őszi sütögetéshez szükséges hozzávalókat a fűszerektől a grilleszközökön át a grillsütőig!