- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Grillezett laposhal citromos vajjal
- írta: Peitli Csilla
- 2016.09.07
Amennyiben az étel elkészítésének gyorsasága és az egészséges hozzávalók fontosak számodra, akkor ez a laposhal recept jó választás lesz egy könnyed, esti vacsorának. A delikát alapanyag finom omlós húsa és a citrusos vaj kellemesen komplex íze frissítően hat majd az érzékekre. Salátával tálalva kifejezetten diétás fogás.
Amennyiben az étel elkészítésének gyorsasága és az egészséges hozzávalók fontosak számodra, akkor ez a laposhal recept jó választás lesz egy könnyed, esti vacsorának. A delikát alapanyag finom omlós húsa és a citrusos vaj kellemesen komplex íze frissítően hat majd az érzékekre. Salátával tálalva kifejezetten diétás fogás.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Keverd össze a sót, a borsot, a cukrot, a chilit és a fokhagymát egy kisebb edénybe.
Mosd meg és szárítsd meg a halfilét, majd egyenletesen dörzsöld bele a fűszerkeveréket.
Tedd a hűtőbe legalább fél órára a halat. Ha előre akarsz dolgozni, akár négy órát is pihenhet bent.
Majd melegítsd elő a grill közepes hőfokra.
Közben keverd össze a vajat a citromlével, a citrom héjával és a vermuttal.
Enyhén olajozd be a sütőrácsot, majd tedd rá a halat, a bőrös részével lefelé.
Locsold meg a filéket a vajas keverék felével és csukd le a grill fedelét, hadd párolódjanak a halacskák.
5 perc után fordítsd meg a halat.
Húzd le a bőrét fogó segítségével és kend fel a vajas szósz másik felét is a halra. Grillezd újabb 5 percig a laposhalat.
A hozzávalók és az extra tippek listáját itt találod.