Napi grillreceptünk: Pácolt mozzarella

Az ünnepi dőzsölést kikerülni felér egy kisebb karácsonyi csodával, ezért januárban mindent megteszünk, hogy visszavegyünk a zsírosabb ételekből és könnyű fogásokkal kényeztessük magunkat. Jöjjön egy előétel, ami grillen készítve az igazi, de serpenyőben készítive is isteni.


Az ünnepi dőzsölést kikerülni felér egy kisebb karácsonyi csodával, ezért januárban mindent megteszünk, hogy visszavegyünk a zsírosabb ételekből és könnyű fogásokkal kényeztessük magunkat. Jöjjön egy előétel, ami grillen készítve az igazi, de serpenyőben készítive is isteni.

 

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A recepthez mozzarellára lesz szükséged, amit frissen szerezz be. Ez az a sajt, amelyet fagyasztani teljes tévedés, így a fogást nem tudod hetekkel előre bekészíteni a fagyasztóba. A sütés azonban csak pár percet vesz majd igénybe, sőt akár el is hagyhatod és hideg előételként tálalhatod a sajt szeleteket.

A friss mozzarellát először vedd ki a levéből és itasd le róla a felesleges folyadékot. Próbáld meg annyira szárazra törölni, amennyire csak lehetséges, különben nem tapad majd rá egységesen az olajos pác. A páchoz pár kiskanál olívaolajat keverj ki fűszerekkel. Használj paprika pelyhet (ha szereted a csípőset, akkor chili pelyhet), sót, egy kevés frissen őrölt fekete borsot és friss zöldfűszereket: oregánót és kakukkfüvet. Ez utóbbinak az íze elég markáns, ezért ha csak a szárított változatot tudod beszerezni, akkor egy csipettel tégy a páchoz.

Ezt a pácot öntsd az 1 cm-re felvágott sajtszeletekre, és hagyd állni legalább 20 percet, de még jobb, ha egy egész órát pihenteted. Ha hidegen tálalnád, akkor ezen a ponton túl már nincs is több feladatod, csak egy szép tálcára kell elrendezned a sajtot kenyérrel, salátával. Ha sütni szeretnéd, akkor a grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és egy sütőlapon 5 perc alatt süsd készre a sajtot. A folyós sajtot pirított kenyér szeletekkel tálald.

Címkék: