- írta: Peitli Csilla
Napi grillreceptünk: Sertésszelet sós pácban
- írta: Peitli Csilla
- 2016.06.22
Ez a fűszeres pácban érlelt sertésszelet a hosszú pácolás után már percek megsül a grillen. A magas hő ellenére a hús kellemesen puha és szaftos marad, a füstölésnek hála pedig a fűszerek mellett a füstös íz is hangsúlyossá válik.
Ez a fűszeres pácban érlelt sertésszelet a hosszú pácolás után már percek megsül a grillen. A magas hő ellenére a hús kellemesen puha és szaftos marad, a füstölésnek hála pedig a fűszerek mellett a füstös íz is hangsúlyossá válik.
Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza
Egy közepes edényben öntsd össze a páclé hozzávalóit a jégkockák nélkül. A keveréket forrald fel és keverd addig, amíg a só és a cukor teljesen felolvad. Ha ez megvan, vedd le a tűzről és tedd bele gyorsan a jégkockákat, hogy minél hamarabb kihűljön a lé.
A sertésszeleteket helyezd egy mélyebb, zárható edénybe és öntsd rá a páclevet, hogy teljesen ellepje a húst. Hűtsd legalább 1 órán keresztül, de hagyhatod pihenni egy éjszakát is.
Amíg a hús pihen, keverd össze a fűszerkeverék hozzávalóit.
A sütés kezdete előtt egy órával áztass be faaprítékot a vízbe.
Melegítsd fel a grillt magas hőfokra, és az egy órája ázott faaprítékot is tedd egy füstölődobozban közvetlenül a sütőrács alá. Ettől kellemes füstös ízt kap majd a hús.
A folytatását itt találod.