Grillezz a gyerekekkel

A grillezés akkor a legjobb, amikor egy közösségi, családi programként tekintünk rá, és nem egyedül állunk órákat a rácsok mellett, hanem szeretteinkkel körbe véve forgatjuk a lapátot. A gyerekeket is érdemes már korán bevonni egy kicsit, hogy elsajátítsák és megszeressék a kültéri sütést!


A forróság, a tűz, a kések nem gyerekbarát dolgok, de éppen ezért nagyon fontos, hogy idejekorán megismertessük velük ezeket és megtanítsuk őket a helyes használatukra. Egy kis tervezéssel és odafigyeléssel igazi családi program kerekedhet a grillezésből, ahol mindenkinek jut szerep, erősödik a családi kötelék, tágul a gyerekek világa és finom ételek készülnek. Mikre kell figyelni a gyerekekkel való grillezésnél?

Az ország első online grillvásárán nemcsak sztárséfek és szakácsok sütöttek egymásnak és jótékony célból is, az OMSZ javára, hanem a legfiatalabbak is kiélhették kreativitásukat. A videóban a H2G grilliskola háziasszonya, Horváth Zsóka és Billege András grillszakértő lányai vették kezükbe az irányítást, megmutatva, hogy a gyerekeket sem szabad lebecsülni, ha sütésről van szó. Míg a gyerekek szorgosan készítik a csirkecombokat és zöldségeket, a felnőttek a felelős oktatásról beszélgetnek, amiből praktikus nevelési és grillezési tanácsokat is elleshetsz.

Ha szeretnéd megnézni a három napos rendezvény eseményeit, megteheted Youtube-on és Facebookon.