Hogyan válasszuk ki a tökéletes kerti bútort?

A tökéletes kerti bútor kiválasztása az egyik legfontosabb döntés, amit kerttulajdonosként hozni kell. Egy igényeinknek megfelelő kerti bútor arra csábít, hogy minél több időt töltsünk a szabad levegőn. Az alábbiakban összeszedtünk néhány fontos szempontot, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe vennie a kerti bútorok kiválasztásakor.


1. Anyag: Válasszunk olyan anyagból készült kerti bútort, amely ellenáll az időjárás viszontagságainak. A leggyakrabban használt anyagok közé tartozik a fém, a fa, a műanyag és a rattan vagy polyrattan.

2. Kényelem: A kerti bútorok egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mennyire érezzük kényelmesnek a rajtuk eltöltött időt. Hiába gyönyörű egy kerti szófa, ha 10 perc ülés után fáj a hátunk. Figyeljünk a párnázott ülésekre és háttámlákra, amelyek biztosítják a kényelmes pihenést.

3. Funkció: Milyen funkciót szeretnénk, hogy a kerti bútorok betöltsenek? Ha szeretünk grillpartikat rendezni, akkor például érdemes olyan asztalt és székeket választani, amely körül kényelmesen elfér egy nagyobb baráti társaság is. Szívesen heverészik vagy olvas a szabadban? Akkor válasszon a divatos és kényelmes daybedek közül. 

4. Stílus: Válasszunk olyan kerti bútort, amely megfelel az ízlésünknek és a kertünk stílusának. A modern stílusú kerti bútorok, például fém és üveg kombinációjából állnak, míg a hagyományos stílusú kerti bútorok általában faanyagból készülnek. Ha nem akar évente új designt adni teraszának, akkor érdemes letisztult, időtálló darabokat választania, hiszen ezek sosem mennek ki a divatból.

5. Méret: Fontos, hogy a kerti bútorok mérete megfeleljen a rendelkezésre álló helynek, így ne legyenek túl nagyok vagy túl kicsik. Mérjük le a kertünket és válasszunk olyan bútorokat, amelyek illeszkednek a kertünk méretéhez.

6. Ár: Az ár egy fontos tényező lehet a kerti bútorok kiválasztásakor. Legyünk tisztában azzal, hogy mennyit szeretnénk költeni a kerti bútorokra, és keressük meg azokat az opciókat, amelyek megfelelnek a költségvetésünknek. Természetesen a kerti bútorok esetében is érdemes kicsit többet áldoznunk az igazán minőségi darabokra, hiszen ezek hosszú éveken keresztül szolgálják majd a kényelmét, míg előfordulhat, hogy egy-egy olcsóbb darab akár már a következő szezont sem bírja ki.

7. Karbantartás, tisztítás: A kerti bútorok karbantartása és tisztítása is fontos tényező a hosszú élettartamuk érdekében. Az anyagtól függően eltérő lehet a karbantartási igény, ezért érdemes utánajárni a konkrét típusok ápolási útmutatójának, hogy azokat megfelelően tudjuk karbantartani és megóvni a környezeti hatásoktól

Ha további segítségre van szüksége, akkor érdemes felkeresni egy kerti bútor szaküzletet vagy webáruházat, ahol szakértő tanácsadók segíthetnek a különböző lehetőségek megismerésében és a választásban. Az ilyen helyeken általában széles választékban találhatók a különböző típusú és méretű kerti bútorok, amelyeket kipróbálhatunk és összehasonlíthatunk egymással. Erre a legalkalmasabb hely a SpaTrend MaxCity vagy ürömi bemutatóterme, ahol hatalmas választékkal várják Önt a cég szakértői.