Pellet grill – Kiokosított grillező nem csak kütyü-fanatikusoknak

Hallott már a pellet grillekről? Érdeklik az újdonságok? Figyelemmel kíséri a legújabb fejlesztéseket és innovációkat a grillezők világában is? Akkor mindenképpen olvassa el cikkünket, melyben egy igazán innovatív grillezőt mutatunk be, melyet akár egyetlen gombnyomással is vezérelhet.


De mi a szösz az a pellet grill? – merülhet fel önben a kérdés, amúgy teljesen jogosan. A pellet grill egy olyan elektronikus vezérlésű, fapellettel (magas nyomáson préselt fűrészpor, faforgács és faapríték) működő grill, mely az egyenletes tüzelőanyag-ellátásnak és az innovatív hőmérsékletvezérlésnek köszönhetően maximum 3 Celsius fokos eltéréssel képes tartani a kívánt hőmérsékletet, még a legzordabb időjárási körülmények között is. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy nincs több hőmérséklet-ingadozás, odaégett vagy kiszáradt hús – csak a tökéletesen az ön igényei szerint átsült, zamatos étel.

Ez meglehetően egyedülálló, de ettől még korántsem nevezhetnénk „okosnak” ezt a grillezőt. Az igazi innováció abban rejlik, hogy egy applikáció letöltésével okostelefonunkról vagy tabletünkről irányíthatjuk és kontrollálhatjuk az egész sütési folyamatot a grillező bekapcsolásától kezdve a megadott hőfok beállításán és a kívánt mennyiségű füst előállításán át a kikapcsolásig. Az applikáció segítségével gyerekjáték lesz beállítani az ételünk elkészítéséhez optimális hőfokot – csak adja meg milyen típusú húst kíván sütni (steak, oldalas, csirke, hal, zöldség, stb) – steak esetében azt, hogy mennyire legyen átsütve – illetve azt, hogy hogyan szeretné elkészíteni ételét (grillezve, lassan átsütve azaz low and slow, vagy akár füstölve). Az applikáció a megadott paraméterek alapján kiszámítja a megfelelő hőmérsékletet és a sütési időt. Kellő időben figyelmezet bennünket, ha kész az ételünk, vagy ha állítani kell a hőfokon. Az applikáció akkor is nagy segítségünkre lehet, ha még nem döntöttük el, mit is szeretnénk elkészíteni, hiszen rengeteg ínycsiklandó és – ami talán a legfontosabb – jól bevált, grill séfek által tesztelt, gyönyörű fényképekkel illusztrált recept közül válogathatunk. Az applikáción keresztül folyamatosan ellenőrizhetjük a hússzondákat is, állíthatunk be időzítőt illetve elérhetjük a pellet grillezőnkkel kapcsolatos GYIK könyvtárat is, ha esetleg kérdésünk merülne fel grillezés közben vagy problémánk adódna. Az applikációban továbbá találhatunk még előre beállított sütési programokat illetve lehetőségünk van arra, hogy elmentsük személyes kedvenceinket is, így bármikor megismételhetjük egy-egy lélegzetelállító fogás elkészítését.

Mi megmondtuk, hogy tetszeni fog önnek! Szeretne többet megtudni a pellet grillekről? Esetleg szeretné élőben megnézni vagy kipróbálni ezt az igazán innovatív grillezőt? Vegyen részt a H2G Grilliskola INGYENES szezonnyitó rendezvényén, a Nagy Grill Teszten, ahol nem csak a vadonat új pellet grillt próbálhatja ki, hanem megismerkedhet az összes forgalomban lévő grill típussal is (pl.: gázüzemű, faszenes, kerámia, füstölők, stb.) Jól hangzik, ugye?! Kattintson ide a további részletekért!