Szokatlan finomságok a grillről

Az ismert és megszokott receptek jelentősen megkönnyítik a grillezést, mindig stabil fogódzót nyújtva az elkészítés során. Csakhogy az öröktől fogva ismert fogások egy idő után unalmassá válhatnak, ezért jó, ha időnként új ízekkel dobja fel a grillezést, hogy megőrzze a sütés játékos jellegét.


A grillezett húsok és zöldségek bőrköréből kicsit kitörve most olyan ételeket mutatunk be, amelyek ízletesek a grillen készítve is. 

Az édes reggeli

A francia piritós főleg Amerikában népszerű reggeli, de a nálunk is kedvenc a sós változta, a bundás kenyér. Mindkettő elkészíthető grillen is, az ízek még mélyebbek és fenomenálisabbak lesznek, és zsíradékból is kevesebb fogy majd. A kenyeret mártsa bele a tojásos masszázba, majd tegye fel a grill lapra sülni, de akár kenyér nyársként is süthet apró kenyérkéket.

Koktél

A grillpartikon jöhet jól egy ütős koktél, amely legalább részben maga is a grillről érzekezett. Az ital mellé szervírozott fűszereket vagy gyümölcsöket érdemes a grillen egy picit megpirítani, hogy megkapja őket a füst, az ízek elmélyedjenek és a sütés előhozzon a gyümölcsökből egy kis extra édességet.

Sütemény

Hasonló elven működik a sütemények grillezése is, mely szintén karakteresebbé teszi még az egyszerű piskótát is. Bár a grill valamennyit szárít, az az extra íz, amelyet ilyenkor nyer az étel, kárpótol a nedvesség elvesztéséért. Sütés előtt egy pici vajjal megkenheti a piskótákat, majd gyümölccsel, szósszal vagy fagylalttal tálalja.

Augusztus végén ismét érdemes lesz ellátogatni a SpaTrend ürömi központjába, ahol a nyár végi SpaTrend Expo keretein belül a grillek, kerti bútorok és masszázsmedencék színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az eseményre itt regisztrálhat.