Ünnepi menüsor a grillről

Ha idén szeretnéd, hogy a konyha ne egy csatatérre emlékeztessen, akkor válaszd a grillezést az ünnepi menühöz. Jöhet a három fogásos grillvacsora?


Első fogásnak jöhet egy könnyű, színes és zöldséges leves, ami nem terheli túl a gyomrot a többi fogás előtt. Ez lehet a paradicsomleves, ami grillen is bátran elkészíthető. Külön tapadásmentes mini tálkákban szervírozva fokhagymás pirítóssal senki nem gondolja majd róla, hogy nem elég ünnepi!

Grillezett lazac szezámöntettel egy különleges és gyorsan elkészíthető fogás. A lazac szép, könnyen tálalható és egészséges hal, ami az ünnepi asztalon is jól mutat. Ha biztosra akarsz menni az elkészítésénél, akkor vesd be a MEATER vezetés nélküli maghőmérőt, aminek eredményét akár a telefonodon is ellenőrizheted, hogy ne a hidegben fagyoskodj a grill mellett. A zöldségek pedig készülhetnek mellette egy időben egy keskeny wokban.

A brownie málnás kecskesajttal ugyancsak nyerő választás az ünnepekre. Nagyon csokis, nagyon egyszerű és különlegessége méltó a karácsonyi asztalhoz. Az sem utolsó szempont, hogy nem egy bonyolult vagy időigényes sütemény, így több időd lesz a vendégekre. Az öntöttvas wokban készítve szép magas lesz, a belseje pedig egy kicsit lágy marad.