A hőség felszabadító erejével

Az északi népek feltehetően kétezer éve ismerik a szaunázás kultúráját, bár az első írásos említések csak kb. ezer évre nyúlnak vissza.


Eredetileg mosakodásra, fürdésre használatos helyiség szerepét töltötte be a szauna, ami elsősorban télen, de a finnek számára nyáron is kellemes kikapcsolódási színtér volt.

Hogyan készül a szauna?

Komoly gyártók a szaunákat szendvics szerkezetként készítik el, amit a műhelyben komplett készre össze is állítanak, majd szétszedik falszerkezetekre és a helyszínen építik újra. Így valósulhat meg az, hogy ténylegesen a helyiség falaival nem érintkezve, de abszolút méretre szabva készüljön el az izzasztó fürdőnk.

A felhasználható faanyagok között a csomómentes fehér nyár, vörös cédrus, éger, kanadai hemlok fenyő, vagy épp a trópusi merantin is megtalálható.

Ha ön is régóta vágyik arra, hogy saját otthonában tapasztalhassa meg a szaunázás pozitív hatásait, kattintson a weboldalra, vagy látogasson el a SpaTrend bemutatótermeinek egyikébe, ahol szakembereinktől kaphat választ kérdéseire!