Ezzel az olajjal felturbózhatod a szaunázást

A szaunák pozitív egészségügyi hatásait is lehet fokozni a megfelelő anyagokkal. A szauna szeánszok sokrétű világa önmagában is megér egy misét, de most az otthon is könnyen elvégezhető illóolajos felöntésről lesz szó.


Az illóolaj egyszerre stimulálja a bőrt (tapintást) és orrot (szaglást). A gőzként felszálló felhő a szemet (látás) gyönyörködteti, a mélyre leszívott illatos levegő pedig kifejezetten jót tesz a tüdőnek. Ha jól választjuk meg az olajat. Melyik legyen?

A finnen évszázadok óta esküsznek a nyírfára, aminek ágaiból virgácsot is készítenek. Ha erre még nem állsz készen, akkor próbáld ki a fa olaját. Pár cseppet tegyél a felöntésre szánt vízbe, keverd el és alkalomadtán locsold a forró kövekre.

Pillanatok alatt illatos gőz borítja majd a helyiséget, benne téged is. A kellemes illatú, erdőt idéző aroma fertőtlenítő hatású, így megfázás esetén is segíthet. Emellett csökkenti az izom és ízületi fájdalmakat és fejfájás vagy izomgörcs esetén is enyhet adhat.

A gőzfelhőben ülve, szívd be mélyen az aromás illatot és hagyd, hogy átjárjon a meleg és a természet gyógyító ereje. Ilyen a szaunázás kis extrával!