Fáj a gyomra? Irány az infra szauna!

Ha a hétvégéken egy kicsit elengedjük a gyeplőt, máris elnehezült gyomor, elégtelen emésztés és rossz közérzet jut osztályrészül. Szerencsére erre is van megoldás: az infra szauna.


A finn szaunához hasonlóan az infra szauna is rengeteg egészségügyi előnnyel bír. Az általános közrézet javításon túl megvan az az előnye is, hogy növeli az egészségtudatos hozzáállást, és a sporttal, diétával összevonva egészségesebb test (és önkép) kialakulásához vezet.

Ezen túl azonban konkrét problémákra is orvoslatot nyújthat az infra szauna, és ezek közé tartozik a rendetlenkedő gyomor. A hétvégi dőzsölési időszakban tapasztalható zsírosabb és kalóriadúsabb, de rostben szegényebb étrend okozta emésztési panaszok is csökkenthetőek a szaunázással. A rossz, vagy lelassult emésztés újra felpörgethető ezzel a módszerrel, ami főként a felgyorsult vérkeringésnek köszönhető. A fokozott véráramlás az egész szervezetet beindítja és gyorsabb anyag- valamint oxigéncserét tesz lehetővé. Ennek következménye a jobb sebgyógyulás, a szív-és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás, valamint a gyomor tehermentesítése is.

Rendszeres használattal a téli depresszió is messzire űzhető, ami a test egészségével párosulva igazi főnyeremény ebben a hidegebb időszakban.

Ha komlyab érdeklődik a szaunák után, látogasson el oldalunkra, és tudjon meg mindent a rekreáció ezen formájáról.