Hamarosan megnyílik az ország egyik legnagyobb jakuzzi kiállítása- interjú Vezse Rolanddal a kiállítás alapítójával

Hagyományosan évente több alkalommal rendezik meg az otthoni wellness legnagyobb országos ünnepét, a SpaTrend Expo Jakuzzi Kiállítás és Vásárt. A jakuzzik, kerti bútorok, napernyők és grillek kiállításának ötlete egészen egyedülálló újdonságként debütált a ’2000-es évek elején, mely mérföldkőnek számított és számít ma is Magyarországon az otthoni wellness népszerűsítésének tekintetében. A SpaTrend Expo kiállítás ötletgazdájával, és a legkiválóbb amerikai HotSpring és Caldera jakuzzik kizárólagos forgalmazójával, Vezse Rolanddal beszélgettünk.


A jakuzzi kiállítás merőben szokatlan ötlet, hogyan jutott az eszedbe, mi a története?

2002-ben, a jakuzzik szeretetével indult az egész, amikor Hollandiában egy barátomnál először kipróbáltam a hidromasszázst. Annyira megfogott ez a wellness eszköz, ami egyszerre nyújt feltöltődést, lazítást és társasági élményt, hogy szinte rögtön tudtam, szeretnék ezzel komolyabban foglalkozni.

2003-ban, garázsvállalkozásként indult a SpaTrend- szó szerint egy garázsban adtam el életem első jakuzziját. Ettől kezdve a következő néhány évben egyre többen ismerték és szerették meg itthon is a jakuzzikat, így egy kisebb, 60-70 nm-es üzletből 2008-ban költöztünk át a mostani, ötezer négyzetméteres telephelyükre, és a bemutatótermünket feltöltöttük rengeteg masszázsmedencével.

2009 legelején aztán, az akkori válság kezdetének 80 darabos- mai léptékben már ez egy igen csekélynek mondható- jakuzzi készlettel vágtunk neki. Ahogy az akkori válság idején, úgy most is azt vallom, hogy az embereknek alapvető igénye a pihenés, a kikapcsolódás, és erről nem szeretnének lemondani.

Akkor, 2009-ben a kollégáimmal eldöntöttük, hogy hírét visszük az otthoni wellnessnek, és óriási erővel, hatalmas marketing kampányba kezdtünk. Minden akkor megjelenő építészeti, üzleti magazinban és online is meghirdettük a kiállítást.

Szerettünk volna egy olyan élményt nyújtani, ami egyedülálló, amit nem nyújt senki. Magyarországon először tettük lehetővé azt, hogy a jakuzzikat ki is lehessen próbálni, és működés közben is megtekinteni. Az első SpaTrend Expo számunkra is hihetetlenül nagy siker volt. Mondhatom, hogy akkor hagyományt teremtettünk. 

Azóta minden évben, több alkalommal rendezzük meg a SpaTrend Expo Jakuzzi Kiállítás és Vásárt, több ezer vendéget fogadtunk már az évek során, sokakat több alkalommal is, mert szívesen jönnek vissza hozzánk az ügyfeleink. Kialakítottunk a bemutatótermünkön belül egy olyan, világszínvonalú wellness teret, amely vetekszik a legdrágább szállodák wellness részlegeivel-, jakuzzikkal, szaunával, mozaikkal kirakott gőzkabinnal. Ezt nem csak megcsodálni, de kipróbálni is lehet a SpaTrend Expón.

A SpaTrend Expo több egy jakuzzi kiállítás és vásárnál, hiszen kerti bútorok és grillek széles választéka is várja a látogatókat. Hogyan lett ilyen sokoldalú a termékkínálat?

A kiállítás elsődleges célja mindig az volt, hogy a wellness, a masszázsmedencék, és az ehhez szűken kapcsolódó termékkör, mint a vízkezelő szerek, a jakuzzi tetők, tetőemelők és lépcsők kapják a főszerepet. A vásárlóinktól, látogatóinktól jöttek olyan kérések, kérdések, melyekből az derült ki, hogy aki masszázsmedencét használ, nem tudja, hol érdemes minőségi kerti bútort, vagy grillsütőt vásárolni. Az ügyfeleink szerették volna, ha kertjük, teraszuk egységes, harmonikus megjelenést kapna, és kifejezett igényük volt arra, hogy egy helyen, és természetesen magas minőségben szerezhessék be és próbálhassák ki ezeket a termékeket.

Ezért szép lassan bővült a SpaTrendnél forgalmazott és a SpaTrend Expón kiállított termékek köre. Mára mondhatom, hogy mi magunk, a kiállítók is megszerettük a kerti bútorokat, grillsütőket, a grillezés élményét. A jakuzzizás a kert egyéb berendezéseivel együttesen tudja nyújtani a kültéri pihenés, szórakozás, a minőségi együttlét igazi varázsát.

Mikor nyílik a kiállítás, és hány helyszínen lesz látogatható?

2023-ban az első SpaTrend Expo február 24-én kezdődik és 10 napon át várjuk a látogatókat három helyszínen, Ürömön, Törökbálinton és Nyíregyházán a SpaTrend bemutatótermeiben.

Mindegyik helyszín kicsit mást nyújt, a bemutatótermek, a kiállított jakuzzi és kerti bútor modellek, a berendezett kültéri életterek mindenhol egyediek, az élmény viszont ugyanaz. Büszkén mondhatom, hogy minden helyszínen felkészült, szakértő kollégák, páratlan vendégszeretet, őszinte beszélgetések, és óriási jakuzzi, kerti bútor, grillsütő, és napernyő választék várja a látogatókat.