Illóolajok megfázás ellen

A hirtelen beköszöntő hideg könnyen megfázáshoz vezethet, ami akár hetekig is megkeserítheti a mindennapokat. Ha gyógyszerek nélkül szeretné átvészelni az enyhe meghűlést, erősítse immunrendszerét és fertőtlenítsen illóolajokkal.


Illóolajokat használhat megelőzésre és a megfázásos tünetek enyhítésére is. Inhalálhat, teheti gőzkabin aromaszűrőjébe vagy hozzákeverheti a szauna felöntő vízéhez is, hogy az illóolajjal gazdagított, terápiás gőz bejuttassa a szervezetbe. Mindegy melyik módszert válassza, ez a három illóolaj biztosan segít!

Teafa

Baktérium- és vírusölő hatása miatt szinten minden esetben hasznos kiegészítője a gyógykezelésnek. Nátha esetén is jól teljesít, mert tisztítja a légutakat és feloldja a váladékot!

Eukaliptusz

Gyulladáscsökkentő és váladékoldó az eukaliptusz is, ami a köhögést is csillapítja. Nyugtató hatása miatt a szervezet könnyebben és gyorsabban legyőzi a betegséget.

Citromfű

Frissítő hatása van, ami az immunrendszert is stimulálja. Segít a betegség elleni harcban, miközben javítja a kedélyállapotot, így nem tűnik majd olyan borzasztónak a lábadozás.