Megbízható társ a fogyásban: szauna

A szauna számtalan egészségügyi pozitívumai közé tartozik, hogy helyes használat mellett, segíti a fogyást. Mit jelent a helyes használat és hogyan lehet maximalizálni a hatást?


A szaunában tapasztalható forróság gyorsítja a véráramlást és az anyagcserét, de önmagában ez vajmi kevés a drasztikus fogyáshoz. Egészséges táplálkozással és mozgással kombinálva azonban látványos eredmények érhetőek el, mert a szauna rásegít a fogyás folyamatára és felturbózza a helyes életvitel hatását.

Ha szaunával szeretné támogatni fogyását, ezt a 3 lépést tartsa be a tartós eredmény elérésének érdekében:

1. Ügyeljen a diétára: próbálja meg korlátozni a mesterséges összetevők és a koffein bevitelét. Ez hozzásegíti majd a gyorsabb eredményekhez.

2. Mindig igyon sokat szaunázkor: a nagy mennyiségű folyadék minden diétának jót tesz, de ha szaunázni is szeretne, akkor fokoznia kell a folyafékbevitelt. Az izzadással rengeteg nedvesség távozik a szervezetből, amit pótolni kell, hogy ne álljon le az anyagcsere.

3. Sportlás utáni lázításhoz vesse be a szaunát: az aktív mozgás endorfint termel, ami jó közérzethez, de sajgó izmokhoz vezethet. A szauna melege segít a levezetésben, mert melegen tartja az izmokat, ellazít és a fokozott vérkeringés gyorsítja a méregtelenítést. A sportolás utáni szaunázás hatására kevesebb idő kell a regenerálódáshoz, így többször tud majd hódolni a mozgás örömének.

A tíznapos SpaTrend Expo tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy ön is megismerhesse az otthoni wellness kiegészítők sokszínű választékát: látogasson el a tavaszköszöntő SpaTrend Expóra (május 4-13.), ahol személyesen is megtekintheti a HotSpring legújabb berendezéseit és a Softub puhafalú, könnyen telepíthető masszázsmedencéit, valamint exkluzív ajánlatok keretein belül válogathat az első osztályú kültéri kikapcsolódást kínáló termékek között.