Jógázz a kutyusoddal! A felfelé néző kutya új értelmet nyert!

A nyüzsgő nagyvárosok lakói talán megunták a mindennapos sétát és fogócskát, mert az óceán másik oldalán inkább jógázni viszik kedvencüket. 


A nyüzsgő nagyvárosok lakói talán megunták a mindennapos sétát és fogócskát, mert az óceán másik oldalán inkább jógázni viszik kedvencüket. 

A doga (doggy yoga) Amerikában nagy népszerűségnek örvend a kutyatulajdonosok között. 2001-ben egy floridai jógaoktató, Suzi Teitelman fejéből pattant ki az ötlet, amikor észrevette, hogy kedvence szívesen mászik mellé a matracra gyakorlás közben. Egy évvel később már teltházas dogaórákat tartott New Yorkban.

A jóga a kutyussal nagyon jót tesz a kapcsolatotoknak, hisz belevonod a mindennapos rutinodba, amit ő rajongással fogad majd. Az óra közben hozzáérsz, megemeled – számára ez egy kilencven perces játék, míg te letudod a napi edzést. Ráadáásul az energikussága még inkább ösztönöz, hogy kihozd magadból a maximumot.

A közös edzés egyébként is nagyon motiváló és szórakoztató. Vond be kedvencedet, sportoljatok együtt. Arra azonban vigyázz, hogy kutyusod felépítéséhez megfelelő mozgásformát válassz, különben csak kínlódás lesz az egész.

Futás: A karcsú, izmos kutyák – például a Weimari vizsla – kifejezetten bírják a hosszú távolságokat.

Biciklizés: A kicsi, energikus kutyusok bírják a gyorsaságot. Ha Jack Russel terriered vagy boxered van, vidd magaddal biciklizni.

Úszás: A labradorok mancsai kifejezetten jó úszóvá teszik őket.

Túrázás: A Golden Retrieverek nagyon engedelmesek, biztosan végig melletted marad majd a kedvenced.

Címkék: