Emiatt érdemelte ki a SPA világ úttörője címet

Október végén tartották meg az évente egyszer megrendezésre kerülő World Spa Awards-ot, ahol a legjobb wellness termékek, szállodák és szalonok versenyeznek egymással a zsűri és a vendégek kegyeiért. Az idei átadón a Spa világ úttörője cím is kiosztásra került.


Kiből lesz spa úttörő? Mit kell letenni ahhoz az asztalra, hogy egy egész iparágat befolyásolhassunk? Dr. Erich Schulte, a !QMS Medicosmetics atyja tudja a választ, hiszen termékcsaládja zsinórban nyeri a nívós szakmai és közönségdíjakat. Karrierjét baleseti plasztikai sebészként kezdte a mára ráncdoktorrá váló és a bőr egészséges megújítására törekvő orvos. Elmondása szerint a plasztikai sebészet képes összeilleszteni a bőrt, de annak szerkezeti egységéért, a szép kontúrért és természetes vonások visszanyeréséért már más eszközökhöz kell fordulni.

A bőr felépítésének és megújulási ciklusának kutatása közben jött rá Dr. Schulte, hogy a spanyol viasz feltalálása helyett, csak le kell másolnia a fiatal bőr öngyógyító mechanizmusát, amelyet idővel sajnos elveszítünk. Mitől feszes a fiatal bőr? Miért üdék zsenge lányok és hová tűnik el bőrünk tartása?

A kor előrehaladtával az addig jól működő rendszer elkezd lassulni. A bőrsejtek megújulási ciklusa egyre hosszabbá válik, így a bőr sérülékenyebb és törődöttebb lesz. A bőr ragasztójaként is ismert kollagén egyre kisebb és gyengébb minőségben termelődik, amitől a bőr megereszkedik és ráncosabbá válik. Dr. Schulte ezeket a folyamatokat pörgeti fel és egészíti ki kozmetikumaival, hogy a bőr egészségéhez és szépségéhez szükséges anyagokat kívülről vigyük be.

Az elgondolás annyira egyszerű, hogy önmagában még talán nem emelte volna a professzort a spa világ élére, csakhogy az elgondolást hatékony kutatás és egy olyan  termékcsalád megalkotása követte, amelyek biztonságosak, egyszerűen használhatóak otthon is, érzékeny bőrűeknek is ajánlhatóak és már rövid idő után is látványos és természetes eredményt hoz.

A tiszta hatóanyagokat olyan innovatív megoldásokkal keveri Dr. Schulte, amelyekkel a szükséges hatóanyagokat valóban képes mindenféle technikai segédeszköz nélkül a bőr mélyebb rétegeibe juttatni, és ezzel már egyedül van a piacon. Az iontoforézis nagyszerűségét komoly gépek helyett egy krém és szérum együttes használatával elérte, a kollagénmolekulát pedig úgy zárta nanokapszulákba, hogy azok áthatolnak a normál molekula méretnél kisebb pórusokon is.

A természet munkáját leképező magas technológia vívmányokkal dolgozó termékcsalád hatékony használatát ön is ellesheti a !QMS kozmetikusoktól, akik spa kezelésekkel és személyre szabott termékek összeállításával várják a fiatalodni és szépülni vágyó hölgyeket és urakat!