Wellness életmód magazin nyári különkiadása grill recepttel és erkélyre telepíthető jakuzzival

A SpaTrend Wellness és Életmód Magazin Extra vagyis nyári különkiadásának utolsó részében is izgalmas ötleteket találsz a kerted vagy teraszod berendezéséhez. Ahhoz, hogy a kültered időjárásálló legyen és az ott töltött idő alatt valóban a pihenésre koncentrálhass, rengeteg mindent tehetsz már a kialakítás vagy felújítás során is. Például választhatsz pergolát vagy WPC-t! Hogy mik ezek és miért jó választások, megtudod a műsorból!


A 25 perces magazinműsor sokak kedvencével a kerti sütögetéssel kezdődik. Néhány jó tanács után a kamado grillek használatához, jöhet is fő attrakció egy töltött sertésszűz göngyöleg elkészítése sült kukoricával. A meglepően egyszerű, de nagyon látványos finomsággal biztosan sikert aratsz majd a kerti partin vagy egy családi grillvacsorán. A grillezés kreatív hobbiját egészen kis teraszon vagy kertben is élvezheted, a zárt tetős, tojás alakú kamadó grillekkel pedig egy feltöltéssel is sokáig süthetsz. Városi környezetben sem kell lemondanod a kinti sütésről, az OFYR Tabl'O asztali grillje például egy speciális kókusz brikettel működik, ami olyan minimális füstöt ad, hogy még a szomszédoknak sem lehet panasza a grillezés ellen. A már rutinos grillezők pedig próbálkozhatnak a videóban is látható Kamado Joe grillel, ami autentikus ízvilágot kínál minden sütés során!

Az adás második része is városi környezetbe, egy ötödik emeleti lakás teraszára vezet, ahova egy jakuzzi kerül telepítésre. A tulajdonos a Softub mellett döntött, pontosan azért, mert ez a puhafalú masszázsmedence, egy picit összenyomható, kerek formája miatt gurítható és összesen 50 kg-ot nyom, tehát egyszerűen fel lehet vinni még az ötödik emeletre is. Csekély súlya miatt a telepítéséhez nem kell extra erősítés, és az elektromos hálózatra is fel lehet csatlakoztatni bárminemű macera nélkül. A Plug-n-PLay technológia miatt csak be kell dugni a konnektorbe és máris indulhat a masszázs és a vízmelegítés. A teljes értékű masszázsmedence egész évben kint maradhat a teraszon, a víz párolgását egy thermo tető akadályozza, és akár minden nap élvezheted a hidromasszázs és meleg víz lazító erejét. Mivel a víz hőmérséklete 20 és 40 fok között állítható, ezért nyáron élvezheted a hűs habokat, míg télen a meleg víz forróságága segít felolvasztani a fagyos tagjaidat!

Ezután a WPC kerül bemutatásra, ami egy külterekbe ideális burkolóanyag. A kerítések és burkolatok számára is gyakran vásárolt lapok bambusz és műanyag keverékéből állnak, mindkét anyag legjobb tulajdonságai ötvözve. Nagyon jól bírják például az időjárás rohamait, ezért fedetlen teraszokra, erkélyekre vagy kerítésként is bátran telepíthetőek. Megjelenésükben pedig őrzik a fahatást, a fák erezetét és bordázottságát, anélkül, hogy annak sérülékenysége miatt kellene aggódnod. A telepítést ugyan érdemes szakemberre bízni, de a folyamatosan bővülő kínálatban megéri elmélyedni, mert tartós és látványos felülete öltözteti a teret!

Végül, pedig a pergolák kerülnek terítékre, amelyek között már egészen futurisztikus megoldásokkal is találkozni lehet. A legegyszerűbb, acél lábakon álló instant fedett terasztól a komplett téli kertig rengeteg változata létezik ezeknek a kerti építményeknek. Az AR Home bioklimatikus pergolája egészen elképesztően sokoldalú szerkezet, nyitható lamellás tetőszerkezettel, belső világítással, üvegezhető oldalfalakkal. Ha egy azonnal rendelkezésre álló fedett teraszt szeretnél a kertedbe, akkor ezek a pergolák megoldják a problémát, sőt zárhatóvá téve egy teljes értékű épületet kapsz, amiből lehet kerti iroda, edzőterem vagy wellness tér.

Ha szeretnél többet tudni ezekről a termékekről, nézz bele az adásba! A SpaTrend Wellness és Életmód korábbi adásait itt találod!