3 tipp, hogy nyáron is bogár- és levélmentes hűvös medencében fürödhessen

A nyári kánikulában jól esik a mérsékelt hőfokú medencében hűsölni, de a víztisztaságot fenyegeti a szálló por, a bogarak és a növényi hulladékok. Mit lehet tenni ellenük? Mondunk pár tippet!


A legnagyobb segítség a víz tisztán tartásában - nyáron is - a medencetető. A tető fizikai gátat képez a víz és a levegőben szálló szennyeződések között, így ezektől a legkönnyebb megszabadulni. Mindössze annyit kell tenni, hogy ha a medence éppen nincs használatban, azonnal fel kell helyezni a tetőt.

A tető nemcsak a vizet tartja a megfelelő hőmérsékleten, de a fokozott nyári párolgást is akadályozza, ezzel óvva minket a folytonos medence töltéstől. A nagyon meleg éjszakákon érdemes a tetőt résnyire nyitva hagyni, hogy a meleg egy része távozhasson és a víz szellőzhessen.

A levegőben terjedő szennyeződések eltüntetése mellett a vízbe behordott kosz is problémát jelenthet, ezért nyáron, a gyakoribb igénybevétel miatt, még fontosabb a medencébe lépés előtti zuhany. Ezt követjük meg a vendégektől és a gyerekektől is, különben a szűrőnek és a nagyobb koszdarabokat hálóval kihalászóknak adunk plusz munkát.

A SpaTrend július 6-án és 7-én különleges nyílt nappal várja a rendszeres masszázsmedence használat pozitív élettani hatásai iránt érdeklődőket: látogasson el a SpaTrend bemutatótermeibe Ürömön, a MAX City bevásárlóközpontban, Nyíregyházán, illetve az Aura Spa üzletében, Veszprémben, és ismerje meg közelebbről az otthoni wellness tér berendezéséhez szükséges prémium termékek széles választékát!