Egy szivacs, ami az olajos szennyeződést is távol tartja a víztől

A masszázsmedencék víztisztaságának megőrzése télen még fontosabb, mint nyáron. A nagy hidegben senki nem szeretné fáradtságos munkával lecserélni az elkoszolódott vizet, ilyenkor minden segítség jól jön!


Az Absorb-it szivacs egy vízbe tehető kiegészítő elem, ami pont az ilyen kritikus időszakokban jelenthet különbséget a még menthető és menthetetlenül elhasználódott víz között. Önmagában nem képes megtisztítani a vizet, de a szokásos vízkezelő szerekkel együtt alkalmazva növelik azok hatékonyságát és élettartamát.

A medence falára rögzíthető szivacs magához vonzza a zsíros és olajos szennyeződéseket, amiket még a szűrő sem tud maradéktalanul eltávolítani. A szűrő munkáját tehát kiegészítő, de egyszer s mind meg is könnyíti, mert  a szűrőhöz eljutó víz is tisztább lesz, kevesebb feladatot róva ezzel rá.

A testről leoldódó krémes, olajos szennyeződéseket a szivacs tehát kivonja a vízből, ezért azok nem lehetnek táptalajai a biofilm rétegnek, amely menthetetlenül tönkretenné, nyálkássá változtatná a vizet.

A szivacs, ha már elvégezte a feladatát, könnyen eltávolítható a zsinórja segítségével, és tisztítás után visszahelyezhető.