Energiatakarékos masszázsmedence üzemeltetés kulcsszavai: tudatosság és gondos karbantartás

Az elmúlt napokban bejelentett energiaár emelés sokakat arra sarkallt, hogy végiggondolják, mennyire energiahatékonyak elektromos eszközeik illetve milyen módokon lehet energiatakarékosabbá tenni ezen eszközeink üzemeltetését. Természetesen a masszázsmedence tulajdonosokban is felmerültek a fenti kérdések, melyekre a SpaTrend szakértői válaszolnak.


Tudatosság és gondos karbantartás – ezek lesznek az elkövetkezendő időszak kulcsszavai.

Rengeteg energiát takaríthatunk meg egy körültekintően megválasztott, a medencénkre tökéletesen illeszkedő thermotető vásárlásával. Fontos, hogy valóban tökéletesen illeszkedjen, minőségi szigeteléssel rendelkezzen mivel így tudja bent tartani az értékes hőt és a medencevíz párolgását is megakadályozza. Ha nem biztos abban, hogy melyik thermotető lenne az optimális választás masszázsmedencéje számára, akkor mindenképpen kérje szakértő segítségét a tető kiválasztásában, hiszen egy rosszul megválasztott thermotető nem csak egyszeri pénzkidobást jelent, de havonta akár tízezrekkel is megnövelheti masszázsmedencéje fenntartási költségeit.

A körültekintő és gondos karbantartás legalább ilyen fontos. Teljesen természetes, hogy a megfelelő működés érdekében rendszeres időközönként leolvasztja mélyhűtőjét, megtisztítja porszívója szűrőjét vagy vízkőteleníti vízforralóját, így azok hatékonyabban, jobb teljesítménnyel tudják végezni dolgukat és kevesebb energiát fogyasztanak. A masszázsmedencéjéről ugyanígy kell gondoskodnia: az eltömődött szűrők, a lerakódásokkal teli csőrendszer vagy a túlterhelt motor mind-mind „zabálják” az áramot. Emiatt mindig ügyeljen arra, hogy a gyártók által ajánlott időközönként megtisztítsa a szűrőket, a csőrendszert és vízkőtelenítse a befúvókat és más alkatrészeket.

Ezekhez a karbantartási és tisztítási feladatokhoz is érdemes olyan hatékony, de mégis környezetbarát vegyszereket választania, mint például az AquaFinesse termékek, melyek amellett, hogy gyorsan és hatékonyan végzik a dolgukat, kímélik a környezetet és nem jelentenek veszélyt sem gyermekeire, sem háziállataira.

Aki még most tervezi megvásárolni álmai masszázsmedencéjét, az mindenképpen olyan modellt válasszon, mely energiatakarékos és kiváló szigeteléssel rendelkezik. Egy modern, alacsony energiaigényű masszázsmedence fenntartási költsége körülbelül havi 4-8 ezer forint, míg egy régebbi vagy nem kifejezetten energiatakarékos modell fenntartása havi 35-50 ezer forintnál kezdődik, és a határ a csillagos ég. A jakuzzi vásárlás során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, ami elsőre nem jutna eszünkbe, ráadásul az sem biztos, hogy ismerjük a masszázsmedence piac által kínált minden innovációt, újdonságot, lehetőséget. Hogy csak egy ilyet említsünk, érdemes megismerkednie a Softub medencékkel, melyek igazán egyedülálló, kiváló szigeteléssel rendelkező, energiatakarékos, puhafalú, de nem felfújható medencék, amik kis súlyuk ellenére rendelkeznek a nagyobb medencék minden előnyével.  

Hogy megismerkedjen a legfontosabb tényezőkkel,  jakuzzi vásárlás előtt nézze meg a SpaTrend youtube csatornáján megtalálható, a tudatos jakuzzi választásról szóló videó sorozatot, melyben Vezse Roland, a SpaTrend tulajdonosa a masszázsmedence választás minden aspektusára kitér a hőszigeteléstől és energiatudatosságtól kezdve, a vízkezelésen át, a medence által nyújtott hidromasszázsig és a hidroterápia egészségre gyakorolt pozitív hatásaiig.

Bármilyen kérdése lenne az energiahatékony üzemeltetéssel, a rendszeres karbantartással, hatékony vízkezeléssel vagy az energiatakarékos masszázsmedencékkel kapcsolatban, a SpaTrend szakértői örömmel állnak a rendelkezésére és segítenek megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb megoldást!