Ha túl gyakran kell szűrőt tisztítani a jakuzziban, az problémát jelezhet!

A jakuzzi tiszta vízének egyik legfontosabb letéteményese a szűrő, amire bizton számíthatsz. Előfordulhat, hogy mégis úgy érzed, a szűrő gyakori tisztítása ellenére sem tart sokáig a víztisztaság. Ebbe nem kell beletörődnöd, valószínűleg  csőrendszerben lesz a hiba.


A jakuzzit átszövő csőrendszer kacskaringós útjain halad a víz, amit a szűrő tisztít, majd visszajuttat a medence térbe. A koszos vízből azonban lerakódhatnak már ezen a nehezen hozzáférhető helyen is bizonyos anyagok, amelyek újra és újra visszakoszolhatják a vizet, annak ellenére, hogy a szűrő jól végzi a munkáját. A csőrendszerben található lerakódásokat sajnos nem könnyű eltávolítani, mert nehéz a hozzáférés a problémához. Mit lehet tenni ilyenkor?

Tudj meg még többet a tablettáról!

Szerencsére ebben a helyzetben sem kell drasztikus megoldásokhoz folyamodni, elég elővenni egy AquaFinesse SpaClean tablettát, és hagyni, hogy ez az okos tisztítószer feloldja az akár évekkel korábban lerakódott koszt. A vízben oldódó tablettát a szűrőházba helyezve eljuttathatod a hasznos hatóanyagokat a jakuzzi legeldugottabb szegletébe is, melyek leoldják a rendeltetés használatból eredő szennyeződéseket. Ez után érdemes egy teljes vízcserét végrehajtani, hogy a medencetérbe visszakerült kosz, ne jusson megint nehezen hozzáférhető helyre.

Ha tehát úgy érzed, hogy hiába tisztítod a szűrőt gyakran, mégsem olyan tiszta a víz, mint szeretnéd vagy víznyomás-csökkenést érzékelsz a befúvóknál, akkor mindenképpen gyanakodj a csőtisztítás szükségességére. A 2008-as Lyoni kiállítás nagydíjas terméke leszámol a makacs szennyeződésekkel is.