Hogyan állapítsuk meg a masszázsmedence ideális vízhőmérsékletét?

Amikor masszázsmedencét vásárol, akkor nem csak egy jakuzzival lesz gazdagabb. A masszázsmedencék hosszú távú befektetést jelentenek, mellyel javíthatja életminőségét, megőrizheti vitalitását és egészségét. Mint minden fitneszeszköz, egy jakuzzi is akkor tudja igazán kifejteni jótékony hatásait, ha rendszeresen, nap mint nap használja. Ez akkor lehetséges, ha masszázsmedencéje mindig készen, megfelelő hőmérsékleten várja Önt. Így könnyen és problémamentesen építheti be a masszázsmedence használatot napi rutinjába.


Az ideális hőmérséklet meghatározása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a lehető legtöbbet profitálja a masszázsmedence használat során. Ehhez számos tényezőt kell figyelembe venni.

Összegyűjtöttünk néhány gyakori kérdést a vízhőmérséklettel kapcsolatban, melyre a Hot Spring szakemberei válaszoltak:

MILYEN HŐMÉRSÉKLETŰ LEGYEN A MASSZÁZSMEDENCE VIZE?

Bár az ideális vízhőmérséklet egyénenként változik, és olyan tényezőktől függ, mint az életkor, az egészségi állapot és az egyéni preferenciák, van néhány ajánlott irányelv, amelyet érdemes szem előtt tartani.

- Felnőttek esetében a vízhőmérsékletet 40 Celsius fokra állítsa be

Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága megállapította, hogy a 40 Celsius-fok feletti hőmérséklet veszélyes lehet a felnőttek számára, mivel hőguta kialakulásához vezethet. A kényelmes fürdőzés érdekében a legtöbb ember 37,5-39° közé állítja a masszázsmedence vízhőmérsékletét. Az egészséges felnőttek nyugodtan használhatják a medencét húsz percen keresztül ezeken a hőmérsékleteken. Amennyiben gyermekek is használják a masszázsmedencét, a vízhőmérséklet ne legyen magasabb 36 Celsius foknál!

- Kezdje alacsonyan, majd fokozatosan emelje a fürdő hőmérsékletét

Állítsa be a pezsgőfürdő szabályozóit 37,5-38 Celsius fokra, és a fürdőzés során fokozatosan emelje a hőmérsékletet maximum 40 Celsius fokig. Ha néhány perc után kimelegedik, kellemetlenül érzi magát, ki szeretne szállni lehűlni, akkor az annak a jele, hogy az Ön számára túl magas a vízhőmérséklet.

- Vegye figyelembe a medencében ülők igényeit

Ha barátaival vagy családtagjaival együtt használja a masszázsmedencét, akkor mindenképpen vegye figyelembe a medencében ülők korát és egészségi állapotát, és olyan hőmérsékletet állítson be, amely a csoport minden tagja számára megfelelő.

MIKOR KELL MEGVÁLTOZTATNOM A NORMÁL HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÁST?

Bár a kényelem, az energiahatékonyság és a medence hosszú élettartama érdekében ajánlott egyenletesen ugyanazon a hőmérsékleten tartani a masszázsmedence vizét és kerülni a gyakori vízhőmérséklet változtatásokat. Bizonyos esetekben azonban érdemes megfontolni a víz hőmérsékletének néhány fokkal történő csökkentését. Ilyen például:

  • Amikor a pezsgőfürdőben sportol - nyújt vagy jógázik.
  • Amikor a külső hőmérséklet magas, vagy ha az Ön testhőmérséklete is magasabb az átlagosnál testedzés vagy betegség miatt.
  • Ha mások is használják a masszázsmedencét, akik alacsonyabb hőmérsékletet igényelnek.

MILYEN AZ IDEÁLIS HŐMÉRSÉKLET AZ ÍZÜLETI GYULLADÁS OKOZTA FÁJDALOM HIDROTERÁPIÁS KEZELÉSÉRE?

A forró masszázsmedencében való fürdőzés kifejezetten jót tesz ebben az esetben! A meleg víz javítja a véráramlást, segíthet javítani az ízületek rugalmasságát, valamint enyhítheti az ízületi gyulladásos fájdalmakat. Ezeket a pozitív hatásokat már viszonylag alacsony hőmérsékleten is megtapasztalhatja - ezért kezdetben állítsa be a fürdőjét körülbelül 37,5 °C-ra, és emelje a komfortérzetének megfelelően.

HASZNÁLHATOM A MASSZÁZSMEDENCÉT HŰSÖLÉSRE IS?

A meleg nyári hónapokban biztosan gyakran fogja használni masszázsmedencéjét, ha az átlagos testhőmérsékletnél alacsonyabb hőmérsékletre állítja be annak vízhőmérsékletét. Bizonyos masszázsmedencéket – például a Hot Spring medencéket - úgy tervezték, hogy a thermotető felhelyezése után megtartja a hőt, ezért mindenképpen vegye le a thermotetőt, ha szeretné, hogy lehűljön a medence vize. A víz hőmérsékletét gyorsan csökkentheti egy olyan rendszerrel is, mint a CoolZone™, mely a Hot Spring medencék bizonyos modelljeiben elérhető kiegészítő berendezés. A CoolZone úgy működik, mint egy légkondicionáló és pár perc alatt képes lehűteni a medence vízhőmérsékletét, majd gyorsan fel is melegíti azt, ha újra meleg vízben szeretne relaxálni.

Ha még nem találta meg az álom jakuzziját, akkor látogasson el a SpaTrend bemutatótermébe, ahol számtalan jakuzzi közül választhatja ki az igényeinek legmegfelelőbb modellt!