Hogyan tartsd karban a masszázsmedencét?

Egy jakuzzi vásárlás hosszú távú befektetés, amit akár 20-35 évig is élvezhet a család. Ennek azonban feltétele az otthoni, rendszeres karbantartás, amivel nemcsak állandó kristálytiszta vizet érhetsz el, de a termék alkatrészeinek élettartama is hosszabbá válik. Milyen lépésekre számíthatsz?


A modern, professzionális masszázsmedencék egyik legnagyobb előnye, hogy karbantartást te is gond nélkül és rövid idő alatt elvégezheted- Nem kell kémikussá képeznek magad és egy bőröndnyi termékkel felvértezve hozzálátni a feladathoz. A megfelelő termékek kiválasztásával a heti karbantartás ideje fél óra alá csökkenthető, és az üzemelési költségek is lejjebb szoríthatóak.

A videóban részletesen kiderül melyek ezek a lépések, de nézzük meg is nagy vonalakban!

Szűrőtisztítás

A szűrőket ideális esetben heti rendszerességgel érdemes átmosni egy erősebb vízsugár segítségével, ami eltávolítja a a vízből kiszűrt szennyeződéseket. Nagy igénybevétel esetén érdemes lehet egy szűrőtisztító tablettát is bevetni, hogy biztosan semmilyen kosz ne maradjon a nagy szűrőfelületen.

Aquafinesse

Ez a holland adalékanyag teljesen bőr- és környezetbarát és lehetővé teszi, hogy minimális klór mennyiséggel pusztítsd el a vízben található organizmusokat. Az Aquafinesse használata mellett tökéletesen elég egy lassan lebomló klór tabletta alkalmazása hetenként, nem kell pH beállítással és habzásgátlással foglalkozni. A vízbe öntése pár percet vesz igénybe. A készlet tartalmazza a szükséges klórt is, így azt sem kell külön megvenni.

Ezüst ion patron

A vízkezelés szempontjából nem elengedhetetlen, de további fertőtlenítést tesz lehetővé a patron használata. Egyetlen patron szűrőházba helyezése segít a vizet frissen és kórokozómentesen tartani. Az ezüst oldattal bevont kerámia golyókra négy hónap alatt folyamatosan oldódik le a fertőtlenítő hatású anyag, így ennek a cseréje csak negyed évente esedékes.

A mindig fürdésre kész jakuzzi tiszta vízének megőrzése tehát heti pár percet vesz csak igénybe a megfelelő kezelőszerek alkalmazása esetén. Ismerd meg őket aprólékosabban a videóból, vagy nézd meg őket személyesen a SpaTrend Expo Global rendezvényen.