Hordozható volt a legelső jakuzzi

A meleg víz pozitív hatásait már az ókorban is bizonyítottan kihasználták az emberek. Kezdetben a természetes meleg vizű forrásokat élvezték, majd elkezdték melegíteni a vizet. A rómaiak hatalmas medencéket építettek, míg Japánban inkább a kisebb medencék egyedi fűtése volt jellemző. Az első igazi masszázsmedencére azonban 1956-ig várni kellett.


Az első, még forró kövekkel fűtött medencék vagy parázsló szénnel alágyújtott üstöktől hosszú út vezetett a modern masszázsmedencék megszületéséig.  A munka a ma már márkanévvé vált Jacuzzi testvérekkel kezdődött, akik az 1900'as évek elején költöztek át Amerikába, hogy megvalósítsák nagyra törő mérnöki álmaikat. A repülőgép motorok és mezőgazdasági pumpák világából egy családi tragédia miatt tértek át az egészségügybe. Egyik rokonuk sokizületi gyulladását szerették volna enyhíteni, ezért kórházi terápia kiegészítésére egy otthoni szerkezetet terveztek, amely csökkenti a fájdalmakat. Ez lett a legelső, hordozható jakuzzi, a J-300. 

A víz és levegő keverékét fújó szerkezetet bármilyen kádba behelyezhették, hogy az erőteljes masszázs révén oldják az izomfájdalmakat, csökkentsék a görcsöket és ellazítsák a testet és az elmét. A forradalmi masszázsélményt és kényelmes hordozhatóságot hamar felfedezte magának az egészségügy, így az első, már eladásra szánt jakuzzik kórházakban és iskolákban leltek végső otthonra. 

Ahogy nőtt a kereslet a termékek, úgy fejlesztették a Jacuzzi fivérek az eredeti terveket, majd 1968-ban megszületett a ma ismert jakuzzik első darabja, a Roman. Ez már egy önálló medence volt, amiben 50% levegő és víz arányú keverékkel dolgozó befúvók szolgáltatták a hidromasszázs élményt. Megszületett a modern pezsgőfürdő. 

Az eltelt évtizedek további forradalmi fejlesztések hoztak a piacra, így a mai masszázsmedencék már a hidromasszázs élményen túl is sok extrát tartogatnak. Fény- és hangterápiát. Különféle pulzáló, forgó és mozgó vízsugarakat adó befúvókat és olyan extra elemeket, mind a vízesés, ami egyszerre masszírozza felülről a vállakat és nyakat és jelent megnyugtató csobogást az élményhez.

Merülj el te is a masszázsmedencék világában és gyere el az online térben megtartott SpaTrend Expóra május 11-16 között, hogy még többet tudhass meg erről a kivételes szerkezetről.