Esőben se mondj le a szabadtéri fürdésről

A nyári záporok, a feltámadó szél és a szeszélyes időjárás, kétség kívül, megnehezíti a medencetulajdonosok életét, de nem kell rögtön a törülközőért nyúlnod, ha esőre áll az idő. Mondjuk milyen óvintézkedésekre lesz szükséged.


A nyári záporok, a feltámadó szél és a szeszélyes időjárás, kétség kívül, megnehezíti a medencetulajdonosok életét, de nem kell rögtön a törülközőért nyúlnod, ha esőre áll az idő. Mondjuk milyen óvintézkedésekre lesz szükséged.

Ernyő

Van valami felszabadító érzés az esőben való fürdésben, és hát vizesebb úgy sem leszel attól, hogy felülről is hullik az égi áldás. Egy ernyő beszerzését mégis javasoljuk, mert a gyenge nyári eső ugyan nem okoz problémát, de egy erős zápor már akadályozhatja a látást és kellemetlen lehet a bőrnek is. Ha pedig nem szeretnéd, hogy a hajad vizes legyen, muszáj ernyő alá húzódnod vagy valamilyen fejfedőt viselned.

Papucs

Az esőtől csúszóssá váló padló miatt célszerű egy olyan papucs viselése, amely csökkenti az esések kockázatát. A papuccsal minimalizálhatod a lábadra ragadt kosz mennyiségét is, így nem koszolod a vizet akkor sem, ha gyorsan beugrasz a vízbe.

Meleg törülköző

A szél erősödésével és az esőzés feltámadásával a külső hőmérséklet is csökken, amivel nem is kell foglalkoznod, amíg bent ülsz a jó meleg vízben. Kiszállás után viszont jól fog esni a száraz meleg, ezért eső védett helyre készítsd ki a törülközőt vagy a köntöst. Sőt az sem baj, ha megkérsz valakit, hogy tegye be pár persze őket a szárítóba, hogy felmelegedjenek.

Tető

Mielőtt azonban bemennél az esőről egy meleg italért és törülközőért, kapcsold ki a medence elektronikáját, és tedd fel a tetőt. Az esővíz önmagában nem jelent nagy veszélyt a víz kémiai egyensúlyára vagy az elektronikára, de a szél gátlástalanul belehord minden szemetet a vízbe a növényi törmeléktől kezdve a homokig. Ha a frissítő fürdő utáni napokat nem akarod extra takarítással tölteni, fedd le a medencét erős szél esetén.

Az óvintézkedések megtétele után mindenkit arra buzdítunk, hogy próbálja ki az esőben való fürdést. Az eső hangja, a levegő illata és a víz valamint a külső hőmérséklet közötti kontraszt olyan megnyugtató és izgalmas kombináció, amit kár lenne kihagyni. Egyedül villámlás esetén kell kerülni a vizet, egy csendes eső azonban ne tartson távol ettől az élménytől.

Ha szeretnéd megtudni, hogy hogyan lehet az ideális masszázsmedencét kiválasztani, töltsd le jakuzzi vásárlási útmutatónkat.

Címkék: