Néhány tévhit a jakuzzikról - Mire figyelj, ha jakuzzit szeretnél?

  • írta:
  • 2015.05.02

Akár van már jakuzzink, akár most szeretnénk választani, néhány tévhitet le kell döntenünk!Vajon mindent pontosan tudunk a jakuzzinkról? Vagy még vannak bennünk kétségek a működésük, funkciók vonatkozásában? Igyekszünk minden kétséget kizárni, hogy tökéletes wellness élményekben lehessen részünk.


Akár van már jakuzzink, akár most szeretnénk választani, néhány tévhitet le kell döntenünk!

Vajon mindent pontosan tudunk a jakuzzinkról? Vagy még vannak bennünk kétségek a működésük, funkciók vonatkozásában? Igyekszünk minden kétséget kizárni, hogy tökéletes wellness élményekben lehessen részünk.

Állandóan cserélni kell a vizet! – Ez egyáltalán nem igaz. A megfelelő jakuzzik akár több (4-5) szűrővel is rendelkeznek, melyek a folyamatos vízforgatásnak köszönhetően egyenletesen tisztán tartják a vizet. A megfelelően karbantartott medencevizet pedig elegendő csupán négyhavonta lecserélni. A 24 órás keringető- és szűrőrendszer folyamatosan tisztán tartja a vizet, míg a beépített ózonfejlesztő, valamint az ezüstkolloid-patron csírátlanít, meggátolja a baktériumok szaporodását. A szinte klórmentes működést az Aquafinesse vízkezelő rendszer biztosítja.

Nagyon sokat fogyaszt! - Sokan elrettennek annak hallatán, amit esetleg barátaiktól hallanak: "a jakuzzim 80-90 ezer Ft-ot fogyaszt havonta! Te jó Isten, inkább nem használom!" Ez az állítás igaz is lehet. Rengeteg távol keleti és európai gyártó készít jakuzzit az energiahatékonyságra való odafigyelés nélkül, csupán az alacsonyabb vételár elérése érdekében. Egy jó, amerikai masszázsmedence gyártó minden részletre odafigyel, hiszen célja az ügyfelek elégedettsége. Az egyik Kaliforniai gyár például arról híres, hogy a legnagyobb medecnék is csupán havi 5-7 ezer Ft-tal emelik meg a havi villanyszámlát úgy, hogy közben mindig tiszta, meleg víz várja a jakuzzi gazdáit.

Minél több a fúvóka, annál jobb! - Egy jakuzzi hatékonyságát egyáltalán nem ez határozza meg. Alapvetően minél több befúvóra osztjuk szét a masszázsmotorok erejét, annál gyengébb lesz a masszázs. Természetesen, ahogy nő a férőhelyek száma, úgy lesz egyre több befúvó benne, de ennél talán sokkal fontosabb az, hogy milyen erővel bír, hová irányul a kifújt vízsugár, mennyire kombinálható levegővel, meleg -e a befújt levegő,  és mennyire variálható  a befúvók nyújtotta masszázs.

Egy jó jakuzzihoz van tévé és hifi is – Ki kell, hogy ábrándítsunk, ez egyáltalán nem jellemző. A legkomolyabb gyártók nem erre fektetik a hangsúlyt, hiszen a masszázsmedencék – ahogyan a nevük is jelzi – masszázs élményt nyújtanak! A hifi és a tévé csak egy kiegészítő elem, melyet felárral lehet megvásárolni. Ellenben egy jó medence tartozéka a fénytechnika, mely a vizet színes LED fényekkel világítja meg. A színeket tetszésünk szerint váltogathatjuk, így egyben a színterápia áldásos hatásait is élvezhetjük. A gyógyító hatáson túl persze a különböző színek befolyásolják a közérzetünket: ellazítanak, elringatnak, vagy ellenkezőleg, serkentik a gondolkodásunkat, felerősítik a bennünk rejlő kreatív energiákat.

Unalmas benne üldögélni! – Talán ez a leggyengébb érv ellene, hiszen rengeteg funkcióval bírnak. Ha akarjuk, akkor pezsegteti a vizet, ha relaxálni szeretnénk, kikapcsolhatjuk a zavaró funkciókat. De mindezeken túl egy jakuzziban kiválóan lehet beszélgetni, pihenni, vagy éppen edzeni, nem beszélve arról, hogy kimozgatja a fájó izmokat, ízületeket, jót tesz a vérkeringésnek, hatékony a cellulitisz ellen, de bizonyítottan még a cukorbetegek számára is előnyös. Mindezeken túl lehetünk benne egyedül, családdal, barátokkal, kicsikkel, nagyokkal – mindenki számára kellemes élményt jelent majd.

Ha szeretnél mindent megtudni a jakuzzikról, látogasd meg a SpaTrend Expo-t, az ország egyik legnagyobb jakuzzi vásárát! 

Címkék: