Wellness és selfness a jakuzziban

Bár a jakuzzi történelme csupán 50 évre nyúlik vissza – az Egyesült Államokba bevándorló olasz Jakuzzi testvérpárnak köszönhetjük az első hordozható hidroterápiás pumpa létezését – jótékony hatásai pillanatok alatt meghódították nem csupán az amerikai kontinenst, de az egész világon kedveltté váltak.


Bár a jakuzzi történelme csupán 50 évre nyúlik vissza – az Egyesült Államokba bevándorló olasz Jakuzzi testvérpárnak köszönhetjük az első hordozható hidroterápiás pumpa létezését – jótékony hatásai pillanatok alatt meghódították nem csupán az amerikai kontinenst, de az egész világon kedveltté váltak.

jakuzziban a meleg víz hőmérséklete, a víz felhajtó ereje, a fúvókák kellemes pezsgetése és masszírozása egy új élményt hozott. Ennek a wellness élménynek a testre és az egészségre gyakorolt jótékony hatásai mellett a relaxációs élménye is kedveltté tette a pezsgőfürdőzést.

Selfness a javából! - Mit tehetünk magunkért? A masszázsmedencék segítségével nagyon is sokat. A víz, mint a legközelebbi természeti elem – hiszen sejtjeink 70% vízből áll, nem beszélve arról, milyen sokat időztünk magzat korunkban, a vízben lebegő állapotban - a hullámzó, kavargó víz most is nagy segítségünkre lehet. A víz aktiválja az öngyógyító folyamatokat, visszaállítja a testünk és a lelkünk eredendő egyensúlyát. Miközben a jakuzziban ülünk, meditatív állapotba kerülünk, ami fokozza a belső erőink hatását. Kisimulunk, ellazulunk, megpihen a szellemünk és a lelkünk és azelménk is kitágul.

Cukorbetegeknek is ajánljukIgazolt, hogy jótékony hatást vált ki a cukorbetegek állapotában. Erre többek között egy amerikai vizsgálat is rámutatott, mely során a bizonyítottá vált, hogy a hidromasszázs medence használat mellett a cukorbetegek állapota javult: jobb alvóvá váltak, javult a közérzetük, és még az inzulinadag csökkentésében is szerepet játszott.

A harmóniafelelős – Mivel a jakuzzizás többnyire társasági tevékenység, ezért sok esetben családi vagy baráti programként is tekinthetünk rá. Így nem csak egészségünkért, de kapcsolatainkért is sokat tehetünk. Egy jó fürdőzés, beszélgetés pedig tökéletes kikapcsolódást hoz, amely pillanatok alatt feledteti velünk a mindennapok nehézségeit.

Kiváló fájdalomcsillapító! – Nemcsak az izomláz okozta fájdalmaink enyhülhetnek, de derék és egyéb izomfájdalmaink is. Reumatikus panaszokra is kiváló, de nem mehetünk el amellett sem, hogy a víz felhajtó erejének köszönhetően tehermentesíti az izmokat és az ízületeket.

Sportolóknak ajánljuk! – Mivel a meleg víz ellazítja az izmokat, ezért nagyon hatásos lehet bemelegítés helyett vagy mellett is. Ebben az esetben azonban ne tartózkodjunk túl sokat a jauzziban, nehogy elálmosodjunk. Edzés után pedig rehabilitáló hatással bír: a meleg víz és a masszázsfejek segítenek fellazítani a görcsös izmokat Ennek eredményeképpen csökken a fizikai igénybevétel során felhalmozódott tejsav, ami az izommerevségért és a fájdalomért felelős.Ezért számos élsportoló is használja a hidromasszázst és a jakuzzit az edzés, vagy kemény sport utáni izomlazításra.  

Címkék: