Jakuzziz hóesésben

A téli hidegben elmerülni a masszázsmedence forró vizében és átadni magunkat a kényeztető masszázsnak mennyei luxus. Szerencsére ez a luxus egyre több ember számára elérhető, hiszen ma már olyan széles a jakuzzik kínálata, hogy biztos mindenki megtalálja a számára ideálisat. Árban, méretben és teljesítményben. Hogyan élvezheted te is a téli jakuzzizást?


A kiváló hőszigeteléssel, kültérre szánt professzionális masszázsmedencék remekül bírják a telet. Se a hóesés, se a mínuszok nem tesznek kárt bennük megfelelő bánásmód mellett. Mire figyelj, hogy mindig a rendelkezésedre álljon a forró víz, még hóesésben is?

1. Vízszint

A vízszint tartása mindig fontos, de télen - esetleg ritkább használat mellett - különösen az. Ha túl alacsony a vízszint, azt a szivattyú és a csőrendszer bánhatja.

2. Thermo tető

A thermo tető a medence legjobb barátja télen, nyáron. Télen segít megakadályozni a meleg és a víz "szökését", de a hó és eső sem hígítja fel a medence jól beállított kémiai egyensúlyát. Mindig fedd le a medencét használat után! Ha fürdés előtt havat vagy esőt találsz a tetőn, azt csak seprűvel vagy ronggyal távolítsd el, ne használj semmilyen keményebb eszközt, nehogy véletlenül megsértsd az anyagot.

3. Fedél

A thermo tető egy nagyon hasznos eszköz, de téged nem véd meg a hótól. A maximális kényelem miatt érdemes úgy alakítani a medence környékét, hogy fedél legyen a fejed fölött. Így nem hull rád a hűs csapadék, de a látványát zavartalanul élvezheted. A medencék felé tervezett pergolák a hangulatfények elhelyezésére is alkalmasak, de akár egy árnyékoló is megteszi.

4. Időkorlát

Ha tiszta a tető, magas a vízszint és még fedél is van a fejed fölött, jöhet a kikapcsolódás. Az esti hóesés csöndjében ülni, élvezni a soha ki nem hűlő vizet, a friss levegőt és a csillagok ragyogását receptre kellene felírni. De bármennyire is marasztaló a környezet, ne felejtsd el, hogy az emberi szervezetnek is van korlátja. A 40 fokos vízben, egyszerre nem szabad fél óránál tovább maradni, mert a szervezet túlmelegedhet és szédülés lehet a vége. Ha ennél többet szeretnél a vízben tölteni, tarts szünetet. Majd jöhet az újabb hidromasszázs szekció!