Melyik évszakban vegyünk masszázsmedencét?

Egy modern masszázsmedence már az első naptól fogva minőségi és egészséges időtöltést visz az életedbe, ezért ha már eldöntötted, hogy beszerzel egyet, tedd meg ma, évszaktól függetlenül. Ha még az információgyűjtés időszakában vagy, akkor segítünk megtalálni az ideális évszakot a vásárlásra!


A jakuzzi vásárlást mindig alapos megfontolás kell, hogy megelőzze, hiszen nem mindegy, hogy hány főnek veszed, kültérre vagy beltérre szánod és elsősorban pihenésre vagy mondjuk edzés utáni levezetésre használod majd. Ha már letisztáztad magadban a fentebbi kérdéseket, netalán már a kívánt típus és modell is megvan, akkor már csak az ideális vásárlási időpontot kell kitalálnod. Nyár vagy ősz lesz a befutó? Lássuk!

A Caldera Spas kiváló medencéi egész évben, 365 napon keresztül használhatóak, napsütésben és hóesésben egyaránt, mégis van a masszázsmedencéknek főszezonja. Ez a tél, amikor a lélek és a szervezet is fokozottan kívánja a meleget és az állandó bezártság után a testmozgást. Egy masszázsprogram ugyanis képes annyira megdolgoztatni az izmokat és a szív-, valamint az érrendszert, hogy az az aktív mozgáshoz hasonlít. Akkor tehát a tél az ideális vásárlási időszak? Aligha!

Bár logikus lenne karácsonyra meglepni a családot a közös otthoni wellness élménnyel, mi mégsem a telet javasoljuk vásárlásra. Az év végi időszak (karácsony, szilveszter, év végi zárások a munkahelyen, vizsgák az iskolában) eleve nagyon zsúfolt, erre még egy nagyszabású vásárlást szervezni idegőrlő lehet. Éppen ezért mi az őszi időszakot tartjuk ideálisnak a medence beszerzésére. Nem ez az egyetlen ok azonban! Jöjjön a többi!

  • Ősszel jóval kedvezőbb az időjárás, mint télen, ezért a telepítési munkálatokat könnyebb elvégezni. Különösen kültéri medencéknél számít ez.
  • Ha ásni vagy terepet kell rendezni a medence lerakásához, sokkal könnyebb most, a kerti szezon végén, szakembert találni és még a föld sem fagyott.
  • Mivel még nincsenek mínuszok, a medence feltöltése és felmelegítése is könnyebb és gyorsabb.
  • A korai sötétedés miatt már ilyenkor is élvezheted a csodás éjszakai tájat fürdőzés közben.
  • Kültéri medencével meghosszabbíthatod a szabadban töltött órákat, és így könnyebb állsz át a nyári időszakról a télre, és a téli depresszió is kevésbé fog majd rajtad.
  • Lesz időd kitapasztalni a medence tisztításának csínját-bínját, hogy a téli hidegben már percek alatt letudhasd ezt a feladatot.
  • Végül, de nem utolsó sorban, a téli szezon előtt, remek akciókat és leárazásokat lehet kifogni, így több maradhat a családi kasszában karácsonyra!