Télen is elég meleget ad a teraszmelegítő?

Aki szeret a szabadban tartózkodni, annak egy teraszmelegítő remek befektetés, hiszen egy jól megválasztott szerkezet kitolhatja a kültéren töltött időt, évszaktól függetlenül. Az egyre látványosabbá váló szerkezetek hűvös estéket változtatnak kellemes meleggé, de vajon hogyan birkóznak meg a téli fagyokkal?


A városokban járva még januárban is láthatunk teraszmelegítőket, amelyekkel az éttermek csábítják kültéri teraszaikra a vendégeket. Ez felveti a kérdést, hogy a fagyokkal is elbírnak ezek a melegítők vagy csak a tűz meleg fényének vonzó ragyogását használják ki a vendéglátósok? Az Italkero látványos teraszmelegítőit megnézve egyértelművé válik, hogy a gépek gondos és dizájnos kialakítása nagy szerepet játszik népszerűségükben. A hatalmas, stabil és időtálló anyagból készített melegítők nem rejtik el a meleget adó tüzet, épp ellenkezőleg, központi szerepbe helyezik. A hosszúkás felépítés középpontjában egy biztonsági üveg mögé rejtve adja le a meleget a lángoszlop, ami a hőforrás mellett fényforrásként is szolgál. A magas hőfokon égő tüzet az üvegen kívül, rácsok is védelmezik, hogy teljesen biztonságos legyen használata.

A szögletes formájú Italkero Falo mellett a kerekded alakjával hívogató Dolce Vita még magasabbra emeli a lécet. A melegítő funkciókon túl egyéb kényelmi kiegészítőkkel is rendelkezik, hogy az egész család számára öröm és gyerekjáték legyen a használata. Ilyen az alsó testbe épített világítás vagy a melegítőre szerelhető asztalka, ami egy újabb felhasználási lehetőséggel ruházza fel a teraszmelegítőt. A kiváló minőségű eszközöknek tehát világításként, rakodó felületként és látványelemként is helye van egy teraszon, de mi a helyzet a meleggel?

A melegítők által leadott meleg nagyban függ a teraszmelegítő típusától. Az elektromos melegítők általában nem tudják legyőzni a téli zimankót, de nyáron és ősszel, hasznos tagja lehet a kültéri bútorcsaládnak. Az infrával működő melegítők már jobban teljesítenek télen is, hiszen nem a levegőt, hanem a környező tárgyakat melegítik, így még a mínuszok sem jelentenek akadályt számukra.

A legtöbb hőt és leggyorsabb felfűtést azonban a gázzal működő melegítők tudhatják magukénak. Természetes meleget adnak, emiatt kifejezetten kellemes a közelükben tartózkodni. A biztonságra azonban fokozottan ügyelni kell, sem teljesen zárt térben, sem éghető tárgyak közelében nem üzemeltethetőek. A nagy szél és a téli mínuszok esetén a kihelyezés sűrűségét érdemes fokozni, mert a három méteres melegítési kör ilyenkor csökkenhet.

A üzemanyagot tartalmazó gázpalack miatt azonban ezek a teraszmelegítők könnyen mozgathatóak, nem úgy mint az elektromos hálózathoz kötött infra és elektromos melegítők.

A tökéletes melegítő megtalálásakor tehát több szempontot is érdemes figyelembe venni, de ha megvan a nyertes, akkor szinte egész évben élvezheted a kültéri teraszodat és a környező természetet.