Télen is elég meleget ad a teraszmelegítő?

Ha szeretsz a szabadban tartózkodni, akkor egy teraszmelegítő remek befektetés! Egy jól megválasztott szerkezettel bármikor élvezheted a kültéren töltött időt, évszaktól függetlenül. Az egyre látványosabbá váló szerkezetek hűvös estéket változtatnak kellemesen meleggé, de vajon hogyan birkóznak meg a téli fagyokkal?


A városokban járva januárban is láthatunk teraszmelegítőket, amelyekkel az éttermek csábítják kültéri teraszaikra a vendégeket. Ez felveti a kérdést, hogy vajon tényleg megbirkóznak a fagyokkal ezek a melegítők vagy csak a tűz meleg fényének vonzó ragyogását használják ki a vendéglátósok?

Az olasz Italkero látványos teraszmelegítőit megnézve egyértelműen látszik, hogy a gépek gondos és dizájnos kialakítása nagy szerepet játszik népszerűségükben. A hatalmas, stabil és időtálló anyagból készített melegítők nem rejtik el a meleget adó tüzet, épp ellenkezőleg, központi szerepbe helyezik. A hosszúkás felépítés középpontjában egy biztonsági üveg mögé rejtve adja le a meleget a lángoszlop, ami a hőforrás mellett fényforrásként is szolgál. A magas hőfokon égő tüzet az üvegen kívül, rácsok is védelmezik, hogy teljesen biztonságos legyen használata. A szemnek kellemes megjelenés tehát adott, de mi a helyzet a meleggel?

A melegítők által leadott meleg nagyban függ a teraszmelegítő típusától. Az elektromos melegítők általában nem tudják legyőzni a téli zimankót, de nyáron és ősszel, hasznos tagja lehet a kültéri bútorcsaládnak. Az infrával működő melegítők már jobban teljesítenek télen is, hiszen nem a levegőt, hanem a környező tárgyakat melegítik, így még a mínuszok sem jelentenek akadályt számukra.

A legtöbb hőt és leggyorsabb felfűtést azonban a gázzal működő melegítők tudhatják magukénak. Természetes meleget adnak, emiatt kifejezetten kellemes a közelükben tartózkodni.

A szögletes formájú Italkero Falo valamint a kerekded alakjával hívogató Dolce Vita is prémium minőséget nyújt, amikor a melegítésről van szó. A gázpalackkal működő teraszmelegítők gyorsan és hatékonyan szórják a meleget, ami három méteres körzetben érződik. A melegítő funkciókon túl ráadásul egyéb kényelmi kiegészítőkkel is rendelkeznek, hogy az egész család számára öröm és gyerekjáték legyen a használata.

Ilyen az alsó testbe épített világítás vagy a melegítőre szerelhető asztalka, ami egy újabb felhasználási lehetőséggel ruházza fel a teraszmelegítőt. A kiváló minőségű eszközöknek tehát világításként, rakodó felületként és látványelemként is helye van egy teraszon!

Érdemes azonban ügyelni elhelyezésükre. Nem használhatóak zárt térben, éghető bútoroktól és növényektől távolabb kell helyezni, egyenes talajra.  A nagy szél és a téli mínuszok esetén a kihelyezés sűrűségét is érdemes lehet fokozni, mert a három méteres melegítési kör ilyenkor csökkenhet.

A üzemanyagot tartalmazó gázpalack (ami egyébként könnyen kivehető és cserélhető) mobilitást ad a teraszmelegítőknek. Ezek a kertek és teraszok területén azonnal mozgathatóak, nem úgy mint az elektromos hálózathoz kötött infra és elektromos melegítők.

Szerezd be saját teraszmelegítődet és élvezd egész évben a teraszodat, időjárástól és évszaktól függetlenül!