Zavarosodik a jakuzzi vize? Erre lesz szükség!

A foltosan zavaros vagy már teljesen átlátszatlan víz a masszázsmedencében biztosan nem csábít fürdésre, de még nincs minden veszve teljesen. Nem kell a vizet leengedve nagytakarításba kezdeni, hogy normalizálódjon a helyzet, megoldás lehet a sokkolás!


Ha utazás, feledékenység vagy egyéb program miatt kimarad a heti vízkezelés, annak nagyon hamar jelentkezik a következménye, zavarosodó és algásodó víz képében. Erre még akkor is számítania kell, ha az adott időszakban használaton kívül, de vízzel teli volt a medence. A tető felhelyezése segít valamelyest, de nem oldja meg ön helyett a vízkezelést.

A zavaros víz észlelése után sokkolásra lesz szükség. Ez tulajdonképpen annyit jelent, hogy hirtelen kell nagy mennyiségű pH kiegyenlítőt és klórt juttatni a vízbe, hogy visszaálljon az ideális kémiai egyensúly. (A mennyiség függ a víz nagyságától és a jelenlegi értékeitől, ezért egy mérést mindenképpen végezzen el a sokkolás előtt. Az adagolást a készítmények dobozain olvashatja.) A vegyszereket, adagolás előtt, érdemes egy kisebb lavórban elegyíteni vízzel, hogy már a kész oldatot adagolhassa a medencébe.

Amikor ez megvan, indítsa el a szűrést (legalább 1 órát menjen), hogy a vizet átmozgatva mindenhova eljuttassa a vegyszereket. Amennyiben a problémát akut algásodás okozta, a szűrő lekapcsolása után, az algák lesüllyednek a fenékre és összegyűlnek a szűrőben. Ezeket távolítsa el minél alaposabban medence porszívóval.

Ezután már csak várni kell, míg a víz pH és klór értéke normalizálódik, és újra használhatja a masszázsmedencét, ezúttal már tiszta vízzel.