Citromos tonhal rukkolával, fusillivel

elkészítés: 1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.2. Főzd meg a tésztát, ahogy az a csomagolásán feltüntették.3. Amíg a tészta fő, egy kevés olívaolajon 1 percig pirítsd a paradicsomot, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsd illatosra.4. Add hozzá a citromhéjat és a halat, jól forgasd át.5. Add hozzá a rukkolát és forgasd a serpenyőben, amíg össze nem esik. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint.6. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromok levét, ismét jól forgasd át, majd öntsd a serpenyő tartalmát a kifőtt és leszűrt tésztára és jól forgasd össze.bevásárlólista:40 dkg fusilli24 dkg natúr tonhal konzerv lecsepegtetve15 dkg szárított paradicsom (olajban eltett) csíkokra vágva10 dkg rukkola2 db citrom reszelt héja és kicsavart leve1 db kis fej fokhagyma összezúzva1 mokkáskanál morzsolt chiliolívaolajsó és bors ízlés szerintTálaláshoz:tálanként 1-1 szelet citrom, 1-1 db szárított paradicsom, 1-1 db rukkola levélMiele Főzőiskola


elkészítés:

 

1. Készítsd elő az alapanyagokat, ahogy azt a Hozzávalókban megadtam.
2. Főzd meg a tésztát, ahogy az a csomagolásán feltüntették.
3. Amíg a tészta fő, egy kevés olívaolajon 1 percig pirítsd a paradicsomot, majd add hozzá a fokhagymát és a chilit, pirítsd illatosra.
4. Add hozzá a citromhéjat és a halat, jól forgasd át.
5. Add hozzá a rukkolát és forgasd a serpenyőben, amíg össze nem esik. Sózzad, borsozzad ízlésed szerint.
6. Vedd le a tűzről, add hozzá a citromok levét, ismét jól forgasd át, majd öntsd a serpenyő tartalmát a kifőtt és leszűrt tésztára és jól forgasd össze.


bevásárlólista:


40 dkg fusilli
24 dkg natúr tonhal konzerv lecsepegtetve
15 dkg szárított paradicsom (olajban eltett) csíkokra vágva
10 dkg rukkola
2 db citrom reszelt héja és kicsavart leve
1 db kis fej fokhagyma összezúzva
1 mokkáskanál morzsolt chili
olívaolaj
só és bors ízlés szerint

Tálaláshoz:
tálanként 1-1 szelet citrom, 1-1 db szárított paradicsom, 1-1 db rukkola levél


Miele Főzőiskola


Címkék: