Az unalomig ismert csirkemell vadabb, pikánsabb testvére. A kerti partik sztárja lehet!

Tequila, lime csirke

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: 3

Tequila, lime csirke

írta: Peitli Csilla

Hozzávalók:

  • 6 szelet csirkemelle
  • 120 ml tequila
  • 250 ml lime lé
  • 120 ml narancslé
  • 1 ek chili por
  • 1 db jalapeno paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk só
  • 1 kk bors

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a tequilát a lime és a narancslével, a chili porral, az apróra vágott jalapeno paprikával és a zúzott fokhagymával.
  2. Adjuk hozzá a sót és a borsot is, majd keverjük alaposan össze.
  3. Tegyük bele a vastagra hagyott csirkeszeleteket és pihentessük minél tovább a pácban a húst.
  4. Melegítsük elő a grillt és olajozzuk le a rácsokat.
  5. A csirkét vegyük ki a pácból és süssük 5 percig egyik oldalukon.
  6. Ezután fordítsuk meg és újabb 5-10 perc alatt süssük teljesen át a húst.
  7. Tálalás előtt még pihentessük lefedve 5 percig.