Profilom 2017. december 16. Szombat - Etelka, Aletta

Napi grillreceptünk: Pácolt mozzarella


Az ünnepi dőzsölést kikerülni felér egy kisebb karácsonyi csodával, ezért januárban mindent megteszünk, hogy visszavegyünk a zsírosabb ételekből és könnyű fogásokkal kényeztessük magunkat. Jöjjön egy előétel, ami grillen készítve az igazi, de serpenyőben készítive is isteni.

 

Grillplaza.hu - Broil King grillek és grillkiegészítők áruháza

A recepthez mozzarellára lesz szükséged, amit frissen szerezz be. Ez az a sajt, amelyet fagyasztani teljes tévedés, így a fogást nem tudod hetekkel előre bekészíteni a fagyasztóba. A sütés azonban csak pár percet vesz majd igénybe, sőt akár el is hagyhatod és hideg előételként tálalhatod a sajt szeleteket.

A friss mozzarellát először vedd ki a levéből és itasd le róla a felesleges folyadékot. Próbáld meg annyira szárazra törölni, amennyire csak lehetséges, különben nem tapad majd rá egységesen az olajos pác. A páchoz pár kiskanál olívaolajat keverj ki fűszerekkel. Használj paprika pelyhet (ha szereted a csípőset, akkor chili pelyhet), sót, egy kevés frissen őrölt fekete borsot és friss zöldfűszereket: oregánót és kakukkfüvet. Ez utóbbinak az íze elég markáns, ezért ha csak a szárított változatot tudod beszerezni, akkor egy csipettel tégy a páchoz.

Ezt a pácot öntsd az 1 cm-re felvágott sajtszeletekre, és hagyd állni legalább 20 percet, de még jobb, ha egy egész órát pihenteted. Ha hidegen tálalnád, akkor ezen a ponton túl már nincs is több feladatod, csak egy szép tálcára kell elrendezned a sajtot kenyérrel, salátával. Ha sütni szeretnéd, akkor a grillt melegítsd elő közepes hőfokra, és egy sütőlapon 5 perc alatt süsd készre a sajtot. A folyós sajtot pirított kenyér szeletekkel tálald.

Írta: Peitli Csilla
További cikkek a szerzőtől
 Facebook