Téli grillezés titka: gyorsan vagy nagyon lassan

Két taktikát követhetsz a hidegben való grillezéshez. Vagy gyorsan elkészülő, percek alatt megsülő ételekből állítod össze a menüt vagy épp ellenkezőleg, a hosszú, lassú sütésre rendezkedsz be. Melyek ez utóbbi előnyei?


Két taktikát követhetsz a hidegben való grillezéshez. Vagy gyorsan elkészülő, percek alatt megsülő ételekből állítod össze a menüt vagy épp ellenkezőleg, a hosszú, lassú sütésre rendezkedsz be. Melyek ez utóbbi előnyei?

A gyors sütésnek megvan az az előnye, hogy percek alatt friss, zamatos ételeket tálalhatsz a vendégeknek, akik a meleg falatokkal felvértezve küzdhetnek meg a hideggel. A hal, a virsli, de még a hamburger is rekord idő alatt elkészül, különösen, ha ez utóbbit kicsit vékonyabbra lapítod, mint szoktad. A kellemes füstös íz mindenképpen megéri a kültéri begyújtást, akkor is ha éppen komolyabb harapnivalóra vágysz. Ekkor jöhet szóba a bbq vagyis a hosszú ideig tartó lassú, amihez nem kell túl erős hő.

A füstölők mellett a Keg típusú grillek is kiválóan teljesítenek az alacsony hőmérsékleten történő hosszú órákig tartó sütés során, amellyel nagyobb, egyben készített húsok is tökéletesen átsülnek. Ha az előkészületek megvannak – a hús bepácolva, fűszerezve és a grill felfűtve – akkor már csak a hús felrakása és a hő fenntartása a feladat. A kerámia grillek hőtartása azonban legendás, és a golyó alakú füstölőknél is elég óránként párszor ránézni a grillre, állandó felügyeletet ez a sütési forma már egyáltalán nem igényel.

Amíg a hús lassan sül, addig a szoba melegében készülhetnek a köretek vagy pár pohár mellett megválthatod barátaiddal a világot. Mivel bbq-hoz a grillnek nem kell forrónak lennie, ezért a külső hőmérséklet hűtő hatásának nincs olyan drasztikus befolyása az ételre, hogy az egyenetlenséget okozzon a sülésben.

Ha ön is régóta szeretne rátalálni az igényeinek teljes mértékben megfelelő grillsütőre, ami az év bármely napján megbízható, magas teljesítményt nyújt, az egyik legextrémebb téli időjárási viszonyokkal rendelkező országban megtervezett és gyártott Broil King berendezéseiben nem fog csalódni! Készüljön már most a tavaszi grillszezonra: látogasson el a SpaTrend Outdoor Design MaxCity bemutatótermébe, és találja meg az ideális berendezést újévi akciónk keretein belül!

Címkék: